fbpx

8 cursuri gratuite create de Cisco

Cisco Systems este liderul mondial în IT și a infrastructurii de rețea datorită numeroaselor soluții și servicii destinate companiilor mari și mici din diverse domenii. Așadar, a existat întotdeauna o cerere foarte mare pe piața internațională a muncii pentru experți Cisco instruiți și certificați, lucru ce a dus la apariția Academiilor Cisco în întreaga lume.

 

Implicarea Telacom Academy

Telecom Academy este Cisco Networking Academy din 2007, deci predăm de 13 ani cele mai populare cursuri din domeniul IT&C: cursurile CCNA. Aceste cursuri sunt recunoscute internațional, programa de studiu și diploma ce se primește în urma promovării unuia din cele 3 module fiind identice peste tot în lume, iar materialul de studiu se accesează de către cursant prin intermediul platformei de e-learning: www.netacad.com.

Misiunea Telecom Academy, în calitate de Cisco Networking Academy, este să transforme viața cursanților, a mentorilor și a comunităților prin intermediul puterii tehnologiei și inovației sau prin oportunitățile de carieră ce au la bază, bineînțeles, educația. De oriunde. Pentru oricine.

 

Cursuri gratuite Cisco

Hai să vedem care sunt cele 8 cursuri gratuite pe care le poți urma prin intermediul unei Cisco Networking Academy:

 

1. Get Connected

Cursul acesta se adresează celor care doresc să facă primii pași în lumea digitala, prin prezentarea generala a Internetului și a calculatoarelor. Vei învăța cum se folosește social media, cum poți conecta diverse echipamente între ele sau cum să utilizezi email-ul. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare, iar conținutul cursului este unul interactiv și plin de ilustrații sugestive.

Timp aproximativ de parcurgere: 30 ore

 

2. Introduction to IoT

Aptitudinile IoT (Internet of Things) reprezintă ultimul trend în materie de tehnologie deoarece pot transforma orice business din orice industrie. Imaginează-ți 26 miliarde de oameni, sisteme sau obiecte conectându-se și împărtășind date în internet. Acesta nu este un scenariu, este chiar viața reală care începe să ne înconjoare.

Timp aproximativ de parcurgere: 20 ore

 

3. Introduction to Cybersecurity

Acest curs iți oferă cunoștințele necesare pentru a te proteja de atacurile cibernetice la care suntem predispuși zilnic datorită lumii interconectate în care trăim. Astfel, vei putea explora acest domeniu pentru o potențială specializare în cadrul unei cariere din domeniul IT sau doar pentru cunoștințele generale.

La finalizarea cursului, vei obține și un badge Networking Academy.

Timp aproximativ de parcurgere: 15 ore

 

4. Cybersecurity Essentials

Se adresează cursanților care au parcurs cursul Introduction to Cybersecurity sau au cunoștințe anterioare echivalente și care doresc să își continue studiu cu CCNA sau CyberOps Associate.

În cadrul acestui curs se vor descrie principiile de confidențialitate și integritate, modul în care tehnologiile, produsele și procedurile sunt utilizate pentru a proteja confidențialitatea, modul în care profesioniștii din domeniu folosesc diverse tehnologii și procedura pentru a apăra componentele unei rețele.

La finalizarea cursului, vei obține și un badge Networking Academy:

Timp aproximativ de parcurgere: 30 ore

 

5. Introduction to Packet Tracer

Acest curs se adresează celor care doresc sa afle cum funcționează tool-ul Packet Tracer, în varianta desktop/mobile. Acest tool de simulare virtuală ajută la rezolvarea laboratoarelor hands-on și la vizualizarea rețelei folosind scenariu de caz bazate pe exemple zilnice.

La finalizarea cursului, vei obține și un badge Networking Academy.

Timp aproximativ de parcurgere: 10 ore

 

6. Entrepreneurship

Scopul cursului este de a te ajuta să îți dezvolți abilități pentru crearea unui business de succes sau de a îți dezvolta binecunoscutele “soft skills”. Se spune că obținerea unui interviu are la bază cunoștințele tehnice (“hard skills”), în timp ce “soft skills” sunt cele care te ajută de fapt să îți păstrezi job-ul și să evoluezi. Pe blogul Telecom Academy poți găsi și resurse utile despre cum să ai un interviu reușit.

 

7. Networking Essentials

Rețelistica este centrul transformării digitale. Rețeaua este esențială în toate business-urile din ziua de astăzi, incluzând procesele de funcționare, operații cu diverse date, cybersecurity, transmitere de informații. O varietate extrem de mare a carierelor se bazează pe rețelistică, așadar este important să înțelegem cum functioneaza o rețea, ce poate face și cum o putem proteja.

Acest curs este potrivit pentru Software Developeri, pentru Data Scientist, Specialiști în Cybersecurity sau alți profesioniști din domeniul IT&C care doresc să își extindă cunoștințele și să aibă un preview al cursurilor CCNA.

La finalizarea cursului, vei obține și un badge Networking Academy.

 

8. Linux Essentials

Linux a devenit unul dintre cele mai de încredere sisteme de operare de pe planetă. Aproape orice job din domeniul IT&C necesită cunoștințe de bază ale acestui sistem de operare.

Scopul acestui curs este să vă prezinte noțiunile esențiale ale acestui sistem de operare și să vă pregătească pentru certificarea LPI Linux Essentials Professional Development Certificate.

 

Cursurile Cisco necesită cunoașterea limbii engleze

Toate aceste cursuri se pot face în limba engleză, cu excepția unui singur curs ce se poate urma în limba Română: Introduction to Cybersecurity. După cum știți deja, limba engleză este esențială pentru o carieră de succes în acest domeniu, așadar, chiar dacă veți opta pentru cursul acesta în limba română, va recomandăm să începeți studiul unei limbi străine în cel mai scurt timp posibil.

Noi la Telecom Academy oferim și cursuri de limbi străine – de la cursuri de engleză, franceză și germană, până la cursuri de rusă și japoneză.

 

Cum te poți înscrie la cursurile gratuite?

Simplu. Trimite-ne un email la adresa office@telacad.ro specificând numele tău și cursul pentru care dorești să optezi. Noi te vom înrola gratuit în clasa solicitată, pe www.netacad.com.

Spor la studiu!

 

    Sponsori și parteneri