Curs CCNA 4

Cursul CCNA 4 la Telecom Academy cuprinde: Tehnologii WAN, ISDN, PPP, NAT, ACL-uri Extinse, VPN, DMVN, Syslog, SNMP, Netflow. Se pune accent atât pe IPv4 cît și pe IPv6. 80% laborator, 20% teorie.

Lista de clase la care te poți înscrie:

Cursul CCNA 4 începe luni, 24 Februarie, la ora 18:00 și se desfășoară în fiecare luni, în intervalul 18:00-22:00, timp de 8 săptămâni.  Acest curs se adresează cursanților care au promovat CCNA 3 Scaling Networks .
Cursul cuprinde 32 ore de curs.
Instructor: Andrei Bucur
Tarif: 350 lei – elevi/studenti la licenta
           400 lei – persoane fizice
Cursul CCNA 4 începe sâmbătă, 29 Februarie, la ora 09:00 și se desfășoară în fiecare sâmbătă, în intervalul 09:00-13:00, timp de 8 săptămâni.  Acest curs se adresează cursanților care au promovat CCNA 3 Scaling Networks .
Cursul cuprinde 32 ore de curs.
Instructor: Andrei Bucur
Tarif: 350 lei – elevi/studenti la licenta
           400 lei – persoane fizice
Înscrie-te acum
Nivel

Associate

Nr. ședințe

8

Studiu individual

6 ore/săpt.

Suport de curs scris

Materiale video

Limba de predare

Română

Limba materialului scris

Engleză

Metode de evaluare
 • examene de capitol
 • evaluare practica
 • examen final teoretic
Tarife
350 lei - student
400 lei - pers. fizică
600 lei - pers. juridică

Despre curs

Despre cursul CCNA 4 Connecting Networks

Programa cursurilor CCNA 4 Connecting Networks este potrivită pentru cursanții Cisco Networking Academy care sunt în căutarea joburilor entry-level din industria IT sau care doresc să își completeze aptitudinile.

Versiunea 6.0 CCNA Routing and Switching cuprinde următoarele cursuri:

 

 1. Introduction to Networks (Stiva de protocoale TCP/IP este analizată de la Layer 1 la Layer 7)
 2. Routing and Switching Essentials (Introducere în Routing Protocols, Introducere în Switched Networks și Introducere în WAN)
 3. Scaling Networks (Advanced Routing , Advanced Switching și foarte puțin WAN)
 4. Connecting Networks (Tehnologii WAN și VPN)

Ordinea în care se vor urma cursurile este: 1, apoi 2, apoi 3, apoi 4.

Despre cursul CCNA 4 – Connecting Networks

Cursul CCNA 4 Connecting Networks se adresează cursanților care au promovat cursul CCNA 3 Scaling Networks.

Cursul se concentrează pe tehnologiile WAN și pe serviciile necesare unor aplicații convergente dintr-o rețea complexă.

Desfășurarea cursului

Cursul se desfășoară pe parcursul a 8 ședințe, iar fiecare ședință durează 4 ore.

În cele 4 ore are loc explicarea teoretică a noțiunilor din materialul online și exemplificarea practică în cadrul laboratoarelor.

Laboratoarele constau în aplicarea practică a noțiunilor teoretice. Astfel, cursanții vor avea de îndeplinit sarcini conform instrucțiunilor primite de la instructor. Instructorul se va asigura că fiecare a ințeles noțiunile care se doresc a fi fixate prin efectuarea laboratorului. Se pune accent pe laborator având în vedere că de cele mai multe ori, experiența practică este cea mai relevantă.

Contul Online

După procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

De asemenea, cursanților li se va crea cont pe platforma Telecom Academy, cursuri.telacad.ro pentru a accesa materialele video înregistrate de instructorii noștri.

Pe contul personal vor fi accesibile următoarele:

 • materialul de studiu online
 • materialele video
 • link-ul pentru susținerea examenelor
 • catalogul cu notele obținute la fiecare examen
 • uneltele specifice CNA (Cisco Networking Academy)

Examene și evaluări – Criterii de promovare

Exista trei tipuri de examene obligatorii: examene de capitol, evaluare practică și examen final teoretic.

Examenele de capitol se susțin de acasă și este necesară conexiunea la Internet. Examenele de capitol durează 1 oră și au între 16 și 25 de întrebări, iar punctajul minim este de 75 puncte. Repetarea unui examen de capitol se poate face în limita a 3 încercări, ultima notă obținuta este cea care se ia în considerare ca în cazul oricărui examen în cadrul CNAP.

Evaluarea practică se susține la cursul 9.

Examenul final se susține sub supraveghere la sala de curs Telecom Academy. Examenul final durează 1 ora și 45 minute și are 45- 57 întrebări, iar punctajul minim este 70 puncte, recomandăm să obțineți peste 80 puncte. Acest examen final se poate sustine de 3 ori în cel mult o lună de la ultima sedintă.

Prezențe obligatorii: 6 din 9.

 

CCNA 4 – ONLINE cu Material Video

Cursanților din alte orașe față de București, sau cu un program care nu le permite participarea la un curs cu prezență, Telecom Academy le pune la dispoziție cursul „CCNA 4 – ONLINE cu Material Video”.

După procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Va avea, de asemenea, obligația de a susține în termen de maximum patru luni de la înscriere atât examenele de capitol, cât și  examenul final teoretic (care se susține la sediul nostru, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00, cu programare făcută cu 2-3 zile înainte).

Avantajul unui astfel de curs, față de un curs online obișnuit, este reprezentat de materialele video la care cursantul va avea acces pe www.cursuri.telacad.ro

*Atenție! Acest curs se adresează numai persoanelor care au promovat, în prealabil, cursul CCNA 3.

*Diploma obținută după promovare este aceeași ca în cazul unui curs cu prezență.

CCNA 4 – ONLINE

După procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Va avea, de asemenea, obligația de a susține în termen de maximum patru luni de la înscriere atât examenele de capitol, cât și  examenul final teoretic (care se susține la sediul nostru, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00, cu programare făcută cu 2-3 zile înainte).

*Atenție! Acest curs se adresează numai persoanelor care au promovat, în prealabil, cursul CCNA 3.

*Diploma obținută după promovare este aceeași ca în cazul unui curs cu prezență.

Ce vei învăța

 • să explici tehnologiile folosite într-o rețea
 • să implementezi ACL-uri pentru a filtra trafic
 • să configurezi o interfață serială pentru a activa comunicarea WAN
 • să configurezi o interfță Ethernet pentru a activa comunicarea broadband conform cerințelor furnizorului de servicii
 • să implementezi accesul remote și site-to-site VPNs
 • să explici modul în care QoS suportă cerințele de comunicare în rețea

Certificări

Certificarea CCNA Routing and Switching și diplomele de promovare ale cursurilor CCNA 1 (Introduction to Networks), CCNA 2 (Routing and Switching Essentials), CCNA 3 (Scaling Networks) și CCNA 4 (Connecting Networks) sunt lucruri distincte.

Diploma care se obține în urma promovării fiecărui modul din cele 4 se numește „Certificate of Course Completion”, în timp ce certificarea CCNA Routing and Switching se obține în urma promovării unui examen de certificare separat, susținut în centrele de testare Pearson VUE.

CCNA Routing and Switching este o certificare de nivel Associate care validează abilitățile de a instala, configura, opera și depana rețele medii cu routere și switchuri. În versiunea 6.0 se cer cunoștinte de bază legate de securitatea rețelelor, IPv6, rețele wireless.

Examenele de certificare pentru CCNA sunt următoarele:

 • ICND1 100-105
 • ICND2 200-105
 • CCNA R&S 200-125

Examenul ICND1 (Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1) testează cunoștințele dobândite în CCNA Routing and Switching 1 și 2.

Examenul ICND2 testeză conștințele din CCNA Routing and Switching 3 și 4.

Examenul CCNA testează cunoștintele din toate cele 4 module CCNA Routing and Switching.

Există două posibilități de a obține certificarea CCNA Routing and Switching: să se susțină separat ICND 1 și ICND 2 sau să se susțină examenul CCNA. Costul este mai mare în primul caz, dar gradul de dificultate este mai scăzut pentru un examen ICND în comparație cu CCNA.

Calea cea mai rapidă și ieftină către certificarea CCNA este să sustineți direct examenul CCNA R&S 200-125. Telecom Academy recomandă această cale care este adoptată de către 90 % din participanți.

Există si posibilitatea ca după primele 2 module CCNA Routing and Switching, să se susțină examenul ICND 1. În urma promovării acestui examen, se obține certificarea CCENT, practic aceasta este jumătate din certificarea CCNA. Daca în următorii 2 ani se susține și examenul ICND 2. atunci cursantul obține certificarea CCNA R&S automat.

Prețul examenelor

 • ICND 1: 165 $ – voucher reducere 61% în cazul în care cursantul obține peste 75% la examenul final CCNA Routing and Switching Routing and Switching Essentials (2)
 • ICND 2: 165 $ – voucher reducere 61% în cazul în care cursantul obține peste 75% la examenul final CCNA Routing and Switching Connecting Networks
 • CCNA 200-125: 325 $ – voucher reducere 61% în cazul în care cursantul obține peste 75% la examenul final CCNA Routing and Switching Connecting Networks

Aceste tarife pot varia în funcție de politica de preț stabilită de Cisco.

Voucher-ul de discount este valabil pentru o singură încercare.

Certificarea Comptia A+

Această certificare nu este la fel de puternică precum CCENT sau CCNA, iar costurile Comptia A+ sunt mai ridicate. În funcție de cariera pe care cursantul o alege, recomandăm Comptia A+ doar în condițiile în care se urmărește obținerea mai multor certificări de la Comptia.

Centru de testare VUE

Examenele de certificare CISCO se pot susține la oricare din centrele Pearson VUE din întreaga lume. Din august 2007, VUE are exclusivitate la examinarea CISCO.

Telecom Academy este Centru activ de Testare Acreditat Pearson VUE, așadar aceste examene se pot susține si la noi.

Programările se fac de pe site-ul www.pearsonvue.com.

 

Programa

 • WAN Technologies Overview
 • Selecting a WAN Technology
 • Serial Point-to-Point Overview
 • PPP Operation
 • Configure PPP
 • Troubleshooting PPP
 • Remote Access Connections
 • PPPoE
 • VPNs
 • GRE
 • eBGP
 • Standard ACL Operation and Configuration Review
 • Extend IPv4 ACLs
 • IPv6 ACLs
 • Troubleshoot ACLs
 • LAN Security
 • SNMP
 • Cisco Switch Port Analyzer (SPAN)
 • QoS Overview
 • Qos Mechanisms
 • Internet of Things
 • Cloud and Virtualization
 • Network Programming
 • Troubleshooting Methodology
 • Troubleshooting Scenarios

Sponsori și parteneri