Curs CCNP TShoot

Cursul CCNP TShoot cuprinde Laboratoare de TroubleShoot. Veti rezolva 20 de tichete pe topologia oficiala Cisco pentru examenul de certificare CCNP Tshoot.

Nivel

Professional

Nr. ședințe

4

Durata ședinței

4 ore

Studiu individual

6 ore/săpt.

Suport de curs scris

Materiale video

Limba de predare

Română

Limba materialului scris

Engleză

Metode de evaluare
 • examene de capitol
 • evaluare practica
 • examen final teoretic
Tarife
300 lei - student
350 lei - pers. fizică
480 lei - pers. juridică

Despre curs

Despre cursul CCNP Routing & Switching

In primul rand merita mentionat ca in 100% din timp vom face laboratoare practice de troubleshooting cu echipamente Cisco.

Programa cursurilor CCNP Routing and Switching este potrivită pentru cursanții Cisco Networking Academy care au promovat cursurile CCNA și care doresc să avanseze în domeniul în care lucrează.

Versiunea 7.0 CCNP Routing and Switching cuprinde următoarele cursuri:

 1. CCNP Route – Implementing IP Routing
 2. CCNP Switch – Implementing IP Switching
 3. CCNP Tshoot – Maintaining and Troubleshooting IP Network

Cele 3 cursuri se pot urma în ordinea: Route > Switch > Tshoot sau Switch > Route > Tshoot. Aceasta este si ordicea in care se vor sustine examenele de certificare pentru a se obtine certificarea CCNP Routing and Switching.

Despre cursul CCNP Tshoot

Cursul CCNP Tshoot este ultimul din cele 3 cursuri CCNP.

Acest curs nu seamana deloc cu vreunul facut pana acum. CCNP Tshoot implica in totalitate gasirea greselilor de configurare intr-o retea deja functionala.

Desfășurarea cursului

Cursul se desfășoară pe parcursul a 4 ședințe, iar fiecare ședință durează 4 ore.

În cele 4 ore are loc explicarea teoretică a noțiunilor din materialul online și exemplificarea practică în cadrul laboratoarelor.

Laboratoarele acestui curs vor fi organizate folosind topologia oficiala de examen CCNP Tshoot pe care Cisco o pune la dispozitie. Pe aceasta topologie, instructorii Telecom Academy, vor insera greseli de configurare si iar problemele cauzate de acestea vor fi descrise in tichete pe care studentii vor trebui sa le rezolve si documenteze. La finalul acestor laboratoare practice de troubleshooting studentii vor capata rapiditate in gasirea problemelor in retea si corectarea lor.

Aceste laboratoare vor fi implementate folosind echipamente fizice iar pentru studiul individual, studentii vor avea laboratoare salvate in PkT si GNS3.

Contul Online

După procesarea plății, de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

De asemenea, cursanților li se vor crea cont pe platforma Telecom Academy, cursuri.telacad.ro pentru a accesa materialele video înregistrate de instructorii noștri.

Pe contul personal vor fi accesibile următoarele:

 • materialul de studiu online
 • materialele video
 • link-ul pentru susținerea examenelor
 • catalogul cu notele obținute la fiecare examen
 • uneltele specifice CNA (Cisco Networking Academy)

 

Ce vei învăța

 • monitorizarea, mentenanță și depanare într-o rețea complexă
 • dezvoltarea unui proces de identificare și rezolvare a problemelor într-o rețea complexă
 • depanarea serviciilor de adresare specifica IPv4
 • depanarea problemelor de rutare cu IPv6
 • depanarea problemelor de performanță a rețelei pe switch-uri și routere
 • realizarea procedurilor de mentenanță într-o infrastructură securizată

Certificări

Certificarea CCNP Routing and Switching și diplomele de promovare ale cursurilor CCNP Switch, Route și Tshoot sunt lucruri distincte.

Diploma care se obține în urma promovării fiecărui modul din cele 3 se numește “Certificate of Course Completion”, în timp ce certificarea CCNP Routing and Switching se obține în urma promovării a 3 examene de certificare separate, susținute în centrele de testare Pearson VUE.

CCNP Routing and Switching este o certificare de nivel Professional care validează abilitățile de a planifica, implementa, verifica și depana rețele enterprise de dimensiuni mari, colaborând cu specialiști în securitate, voce, wireless și video.

Această certificare se adresează celor care au cel puțin un an de experiență în rețelistică și care doresc să își dezvoleta aptotudinile și să lucreze în mod independent la soluții pentru rețele complexe.

Candidații care promovează certificarea CCNP Routing and Switching își demonstrează aptitudinile necesare în roluri precum inginer de rețea, inginer de suport, inginer de sistem sau tehnician de rețea. Cunoștințele dobândite în urma promovării acestei certificări vor asigura o fundație solidă deoarece aceste aptitudini sunt relevante pentru rețelele fizice din ziua de azi, însă și pentru rețelele virtualizate din viitor.

Examenele de certificare pentru CCNP sunt următoarele:

300-101 ROUTEImplementing Cisco IP Routing (ROUTE)
300-115 SWITCHImplementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH)
300-135 TSHOOTTroubleshooting and Maintaining Cisco IP Networks (TSHOOT)

 

Prețul examenelor

 • 300-101: 300$
 • 300-115: 300#
 • 300-135: 300$

Aceste tarife pot varia în funcție de politica de preț stabilită de Cisco.

Centru de testare VUE

Examenele de certificare CISCO se pot susține la oricare din centrele Pearson VUE din întreaga lume. Din august 2007, VUE are exclusivitate la examinarea CISCO.

Telecom Academy este Centru activ de Testare Acreditat Pearson VUE, așadar aceste examene se pot susține si la noi.

Programările se fac de pe site-ul www.pearsonvue.com.

Sponsori și parteneri