fbpx

10 Motive pentru care trebuie să știi Angular în 2021

Web-ul este plin de framework-uri. Cel mai probabil ai auzit de React sau Vue.js. Noi îți propunem să încerci Angular, un framework open-source foarte popular pe piața muncii.

Web development-ul este unul dintre cele mai populare  domenii din industria IT din acest moment. A început timid acum mai bine de 25 de ani, însă evoluând continuu, a ajuns să reprezinte una dintre pietrele de temelie ale societății noastre. Web-ul este locul în care ne facem cumpărăturile, ținem legătura cu cei dragi, consumăm content media, învățăm și multe altele.

Judecând după câte putem face doar cu un browser și o conexiune la Internet, ne dăm seama că acest domeniu este plin de oportunități profesionale. Majoritatea tehnologiilor web ale momentului gravitează într-un fel sau altul în jurul lui JavaScript, limbajul de programare cu care browserele se înțeleg cel mai bine.

Te-ai întrebat vreodată cum ai putea să construiești chiar tu o aplicație web care să ușureze viața cuiva? Ei bine poți face asta folosind doar tehnologiile clasice: JavaScript, HTML și CSS însă ar dura ceva timp și probabil nu ar fi cel mai plăcut proces lucru din lume. Probabil că până acum ai auzit de cuvântul framework. Un framework reprezintă o unealtă care ne ajută să construim software mai ușor.

Iată 10 motive pentru care merită să înveți Angular:

1. Angular este un framework matur

Este unul dintre cele mai mature framework-uri de web. Pentru Angular există deja o bună practică pe care suntem încurajați să o urmăm. Avem unelte care ne ajută să creăm aplicații web scalabile și performante mult mai repede comparativ cu React. De asemenea urmând bunele practici recomandate de comunitate vom putea crea aplicații web ușor de menținut și îmbunătățit, lucruri esențiale când ne raportăm la o industrie în care totul se mișcă foarte repede!

2. Popularitate

Este foarte bine documentat. fiind sponsorizat și creat de gigantul american  Google există o mulțime de ghiduri, tutoriale, proiecte open source și comunități care gravitează în jurul lui Angular. Datorită popularității sale, numeroase companii oferă produse și servicii create special pentru Angular.

3. Angular este foarte utilizat

Este foarte des utilizat în industrie, în aplicații business. Fiind un framework matur, Angular este mult mai preferat în partea de business comparativ cu React. Acest lucru este datorat faptului că Angular a fost conceput pentru a oferii performanțe superioare față de alte framework-uri, lucru mereu atractiv pentru companiile care țintesc să ofere produse de o calitate superioară

4. Are foarte multe librării

Există foarte multe librării și unelte special create pentru Angular.  Când vine vorba de pagini web, interfața este foarte importantă. Ea trebuie să fie atractivă vizual dar să ofere și informația corespunzătoare către utilizator. Crearea unei interfețe folosind doar HTML și CSS este în sine o sarcină foarte elaborată și de lungă durată. Folosind pack-uri de componente putem să scăpăm de această grijă. Angular are parte de unele dintre cele mai bune pack-uri de componente / teme de pe piață.

 

5. Angular este scris în TypeScript

TypeScript este versiunea îmbunătățită a lui JavaScript. Se preconizează că în următorii ani, TypeScript va ajunge cel mai popular limbaj de programare din lume (În prezent este JavaScript). Învățând Angular vei învață să lucrezi cu TypeScript, lucru care te va ajută să scrii cod mai eficient  și mai ușor de înțeles. De asemenea vei putea reutiliza cunoștințele de TypeScript în alte framework-uri. Tot mai multe companii își migrează produsele către TypeScript.

 

6. Angular are o dificultate medie de învățare

Și da, asta e un avantaj. Angular este mai greu de învățat decât React, însă nu imposibil. Este un framework foarte bine pus la punct din prisma organizării codului. O dată învățat felul în care Angular funcționează, trecerea la un alt framework o să fie foarte ușoară!

 

7. Arie largă de utilizare

Angular vine la pachet cu multe unelte care te vor ajuta să experimentezi și alte arii ale industriei software. Cel mai notabil domeniu pe care îl poți explora cu ajutorul lui Angular este testarea. Angular vine la pachet cu două soluții foarte populare în lumea QA-ului de aplicații web. Acestea te vor învăța cum să scrii teste pentru aplicația ta. Ba mai mult, vei putea recicla cunoștințele pentru că ele se vor aplica în același fel și în alte framework-uri.

8. Comunitate amplă

Angular va există multă vreme de acum înainte. comunitatea de developeri este imensă. Echipa responsabilă de Angular lansează 1-2 actualizări pe an. Foarte multe nume mari din industrie depind de el.

9. Cross-Platform

Angular poate fi folosit pentru mai multe tipuri de aplicații: aplicații web, aplicații native mobile, aplicații desktop.

 

10. Cod mai puțin

Cu mai puțin cod vei ajunge să faci foarte multe lucruri. Folosind Angular și uneltele de care el dispune vei ajunge să construiești aplicații web complexe, foarte rapid.

 

Noi ți-am oferit doar 10 motive pentru care să încerci Angular. Lista de motive poate continua. Te vei convinge de cât de puternic este acest framework doar după ce vei începe să te joci cu el. Un lucru este cert, acest framework îți oferă puterea de a scrie cod care poate ajuta utilizatorii să își ușureze viața. Pentru proiecte mărețe ai nevoie de unelte pe măsură!

Începând de astăzi, te poți înscrie la noul nostru curs: Angular Fundamentals. Acesta conține, după cum te-am obișnuit deja, materiale scrise, materiale video, exerciții și resurse suplimentare realizate de instructorul nostru, Daniel Iovescu.

 

    Sponsori și parteneri