Ce este un Quality Assurance Engineer?
QA Engineer este persoana care identifică defectele (sau bug-uri) prezente într-o aplicație. Aceasta descrie condițiile de reproducere într-un mod cât mai exact pentru ca acestea să fie reparate.
Principalele responsabilități ale unui Quality Assurance Engineer sunt:
- să testeze noi funcționalități
- să identifice și să raporteze defectele
- să dezvolte teste și planuri de test
- să realizeze testarea de regresie
- să dezvolte testarea automatizată
Poziții din domeniul Quality Assurance:
- PV Engineer (Product Validation Engineer)
- Software Validation Engineer
Cui se adresează cursul?
Cursul Quality Assurance Engineer este un pachet complet de tehnologii. Te va pregăti pentru a obține o poziție de QA Engineer chiar dacă nu ai un background tehnic.
Ce conține cursul?
Quality Assurance Engineer conține top 10 skill-uri tehnice pe care trebuie să le deții dacă dorești să obții un astfel de job. Cursul este în regim online self-study. Tu vei putea studia în propriu ritm, de acasă, parcurgând materialul scris, materialul video, examenele sau resursele suplimentare.
Hai să vedem ce vei învăța:
- IT Essentials – noțiuni elementare de utilizare a calculatorului, Internetului, instalare/dezinstalare componente software/hardware
- Fundamentals of Software Testing – o introducere în noțiunile de testare ce sunt comune tuturor zonelor în care acest proces este necesar. Nu sunt presupune cunoștințe anterioare din niciun domeniu.
- Python Fundamentals – Python este limbajul de programare ce se utilizează în procesele de automatizare: crearea rapoartelor, colectarea datelor, a notificărilor, sau a testării. Python este limbajul perfect pentru a implementa orice tip de automatizare, având integrări foarte avansate cu utilitare precum: Selenium, behave, Robot Framework, guibot. Drept dovadă este chiar cursul următor.
- Automated Testing with Python and Selenium – se axează pe noțiuni de automatizare ce pot să fie aplicate într-o multitudine de aplicații, dar în mod special cele web. În vederea parcurgerii cu succes a acestui curs este recomandată fie experiența anterioară în domeniul testării, fie parcurgerea cursului anterior.
- Baze de Date-SQL – SQL a devenit limbajul standard pentru crearea și gestionarea bazelor de date, fiind conceput pentru un scop foarte specific
- Git & Bitbucket for Version Control – cel mai folosit sistem de control al versiunii. Controlul versiunii este modalitatea sau categoria de sisteme care ajută membrii unei echipe din cadrul unui proiect să gestioneze schimbările din codul sursa de-a lungul timpului.
- Linux 1
- Agile Fundamentals
- Jenkins Fundamentals – Jenkins este unul dintre cele mai folosite instrumente software pentru automatizarea proceselor de construire și testare într-o echipa care dezvoltă un proiect software. Aceste două procese fac parte dintr-un concept mai amplu, cel de Continuous Integration (CI).
- Continuous Integration – acest concept permite automatizarea procesului de testare a codului sursa în asa fel încât membrii unei echipe sa își poate configura fluxul de lucru pentru a integra teste automate și unitare.
Contul de cursant
Ce înseamnă asta?
Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău și un mail de informare ca ai fost înscris/înrolat în clasele incluse în acest pachetul . Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.
Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plații, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clase și iți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.
Ce găsești aici?
- Materialele scrise și video
- Regulile de Promovare
- Examenele de capitol pe care le vei susține online
- Examen final teoretic pe care îl vei susține online
- Catalogul cu note
- Diploma Telecom Academy la promovarea cursului
Odată înscris în clase, vei putea accesa materialele de curs și susține toate examenele.
Examene și evaluări – Criterii de promovare
Există două tipuri de examene: testele pentru capitole și examenul final. Toate se vor susține de acasă. Pentru fiecare curs, vei avea de urmat reguli de promovare, pe care le vei găsi în contul tău de cursant pe https://cursuri.telacad.ro.