Curs CCNA 1

Cursul CCNA 1 organizat de Telecom Academy vă învață prin laboratoare practice cum funcționează rețelele și protocoalele de rețea.

Curs Online Curs Online cu video
Nivel

Associate

Nr. ședințe

11

Durata ședinței

4 ore

Studiu individual

6 ore/săpt.

Suport de curs scris

Materiale video

Limba de predare

Română

Metode de evaluare
 • examene de capitol
 • evaluare practica
 • examen final teoretic
Limba materialului scris

Engleză

Tarife
350 lei - student
400 lei - pers. fizică
600 lei - pers. juridică

Despre curs

 Despre cursul CCNA Routing & Switching

Programa cursurilor CCNA Routing and Switching este potrivită pentru cursanții Cisco Networking Academy care sunt în căutarea joburilor entry-level din industria IT sau care doresc să își completeze aptitudinile.

Versiunea 6.0 CCNA Routing and Switching cuprinde următoarele cursuri:

 

 1. Introduction to Networks (Stiva de protocoale TCP/IP este analizată de la Layer 1 la Layer 7)
 2. Routing and Switching Essentials (Introducere în Routing Protocols, Introducere în Switched Networks și Introducere în WAN)
 3. Scaling Networks (Advanced Routing , Advanced Switching și foarte puțin WAN)
 4. Connecting Networks (Tehnologii WAN și VPN)

Ordinea în care se vor urma cursurile este: 1, apoi 2, apoi 3, apoi 4.

Despre cursul CCNA 1 – Introduction to Networks

Cursul CCNA Introduction to Networks este primul pas pe care trebuie să îl urmeze candidații care doresc să obțină un job entry-level în Networking și nu numai.

Cursul prezintă arhitectura, structura, funcțiile și componentele Internetului sau alte altor rețele de calculatoare.

Desfășurarea cursului

Cursul se desfășoară pe parcursul a 11 ședințe, iar fiecare ședință durează 4 ore.

În cele 4 ore are loc explicarea teoretică a noțiunilor din materialul online și exemplificarea practică în cadrul laboratoarelor.

Laboratoarele constau în aplicarea practică a noțiunilor teoretice. Astfel, cursanții vor avea de îndeplinit sarcini conform instrucțiunilor primite de la instructor. Instructorul se va asigura că fiecare a ințeles noțiunile care se doresc a fi fixate prin efectuarea laboratorului. Se pune accent pe laborator având în vedere că de cele mai multe ori, experiența practică este cea mai relevantă.

Contul Online

După procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

De asemenea, cursanților li se va crea cont pe platforma Telecom Academy, www.telacad.ro/cursant pentru a accesa materialele video înregistrate de instructorii noștri.

Pe contul personal vor fi accesibile următoarele:

 • materialul de studiu online
 • materialele video
 • link-ul pentru susținerea examenelor
 • catalogul cu notele obținute la fiecare examen
 • uneltele specifice CNA (Cisco Networking Academy)

Examene și evaluări – Criterii de promovare

Exista trei tipuri de examene obligatorii: examene de capitol, evaluare practică și examen final teoretic.

Examenele de capitol se susțin de acasă și este necesară conexiunea la Internet. Examenele de capitol durează 1 oră și au între 16 și 25 de întrebări, iar punctajul minim este de 75 puncte. Repetarea unui examen de capitol se poate face în limita a 3 încercări, ultima notă obținuta este cea care se ia în considerare ca în cazul oricărui examen în cadrul CNAP.

Evaluarea practică se susține la cursul 9.

Examenul final se susține sub supraveghere la sala de curs Telecom Academy. Examenul final durează 1 ora și 45 minute și are 45- 57 întrebări, iar punctajul minim este 70 puncte, recomandăm să obțineți peste 80 puncte. Acest examen final se poate sustine de 3 ori în cel mult o lună de la ultima sedintă.

Prezențe obligatorii: 7 din 11.

CCNA 1 – ONLINE cu Material Video

Cursanților din alte orașe față de București, sau cu un program care nu le permite participarea la un curs cu prezență, Telecom Academy le pune la dispoziție cursul „CCNA 1 ONLINE cu Material Video”.

La fel ca în cazul unui curs obișnuit, după procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Va avea, de asemenea, obligația de a susține în termen de maximum patru luni de la înscriere atât examenele de capitol, cât și  examenul final teoretic (care se susține la sediul nostru, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00, cu programare făcută cu 2-3 zile înainte).

Avantajul unui astfel de curs, față de un curs online obișnuit, este reprezentat de materialele video la care cursantul va avea acces pe www.cursant.telacad.ro

Astfel, acest curs le este recomandat inclusiv celor care încep fără avea alte cunoștințe în prealabil.

*Diploma obținută după promovare este aceeași ca în cazul unui curs cu prezență.

Mai jos puteți vedea o secvență dintr-o înregistrare, care prezintă un laborator în Packet Tracer:

 

CCNA 1 – ONLINE

La fel ca în cazul unui curs obișnuit, după procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe platforma Cisco, www.netacad.com, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Va avea, de asemenea, obligația de a susține în termen de maximum patru luni de la înscriere atât examenele de capitol, cât și  examenul final teoretic (care se susține la sediul nostru, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00, cu programare făcută cu 2-3 zile înainte).

*Diploma obținută după promovare este aceeași ca în cazul unui curs cu prezență.

Ce vei învăța

 • să explici tehnologiile specifice rețelelor
 • să explici modul în care echipamentele acceseazaă resursele unei rețele locale sau remote
 • să implementezi conectivitatea dintre echipamente
 • să proiectezi o schemă de adresare IP pentru a asigura conectivitatea unei rețele pentru un business de dimensiuni medii
 • să descrii hardware-ul routerului
 • să explici modul de funcționare al switching-ului pentru o rețea business de dimensiune mică sau medie
 • să configureză instrumentele de monitorizare disponibile pentru o rețea business de dimensiune mică sau medie
 • să configurezi setări inițiale pe un echipament de rețea

Certificări

Certificarea CCNA Routing and Switching și diplomele de promovare ale cursurilor CCNA 1 (Introduction to Networks), CCNA 2 (Routing and Switching Essentials), CCNA 3 (Scaling Networks) și CCNA 4 (Connecting Networks) sunt lucruri distincte.

Diploma care se obține în urma promovării fiecărui modul din cele 4 se numește „Certificate of Course Completion”, în timp ce certificarea CCNA Routing and Switching se obține în urma promovării unui examen de certificare separat, susținut în centrele de testare Pearson VUE.

CCNA Routing and Switching este o certificare de nivel Associate care validează abilitățile de a instala, configura, opera și depana rețele medii cu routere și switchuri. În versiunea 6.0 se cer cunoștinte de bază legate de securitatea rețelelor, IPv6, rețele wireless.

Examenele de certificare pentru CCNA sunt următoarele:

 • ICND1 100-105
 • ICND2 200-105
 • CCNA R&S 200-125

Examenul ICND1 (Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1) testează cunoștințele dobândite în CCNA Routing and Switching 1 și 2.

Examenul ICND2 testeză cunoștințele din CCNA Routing and Switching 3 și 4.

Examenul CCNA testează cunoștintele din toate cele 4 module CCNA Routing and Switching.

Există două posibilități de a obține certificarea CCNA Routing and Switching: să se susțină separat ICND 1 și ICND 2 sau să se susțină examenul CCNA. Costul este mai mare în primul caz, dar gradul de dificultate este mai scăzut pentru un examen ICND în comparație cu CCNA.

Calea cea mai rapidă și ieftină către certificarea CCNA este să sustineți direct examenul CCNA R&S 200-125. Telecom Academy recomandă această cale care este adoptată de către 90 % din participanți.

Există si posibilitatea ca după primele 2 module CCNA Routing and Switching, să se susțină examenul ICND 1. În urma promovării acestui examen, se obține certificarea CCENT, practic aceasta este jumătate din certificarea CCNA. Daca în următorii 2 ani se susține și examenul ICND 2. atunci cursantul obține certificarea CCNA R&S automat.

Prețul examenelor

 • ICND 1: 165 $ – voucher reducere 61% în cazul în care cursantul obține peste 75% la examenul final CCNA Routing and Switching Routing and Switching Essentials (2)
 • ICND 2: 165 $ – voucher reducere 61% în cazul în care cursantul obține peste 75% la examenul final CCNA Routing and Switching Connecting Networks
 • CCNA 200-125: 325 $ – voucher reducere 61% în cazul în care cursantul obține peste 75% la examenul final CCNA Routing and Switching Connecting Networks

Aceste tarife pot varia în funcție de politica de preț stabilită de Cisco.

Voucher-ul de discount este valabil pentru o singură încercare.

Certificarea Comptia A+

Această certificare nu este la fel de puternică precum CCENT sau CCNA, iar costurile Comptia A+ sunt mai ridicate. În funcție de cariera pe care cursantul o alege, recomandăm Comptia A+ doar în condițiile în care se urmărește obținerea mai multor certificări de la Comptia.

Centru de testare VUE

Examenele de certificare CISCO se pot susține la oricare din centrele Pearson VUE din întreaga lume. Din august 2007, VUE are exclusivitate la examinarea CISCO.

Telecom Academy este Centru activ de Testare Acreditat Pearson VUE, așadar aceste examene se pot susține si la noi.

Programările se fac de pe site-ul www.pearsonvue.com.

 

Programa

 • Globally Connected
 • LANs, WANs, and the Internet
 • The Network as a Platform
 • The Changing Network Environment
 • IOS Bootcamp
 • Basic Device COnfiguration
 • Address Schemes
 • Rules of Communication
 • Network Protocols and Standards
 • Data Transfer in the Network
 • Physical Layer Protocols
 • Network Media
 • Data Link Layer Protocols
 • Media Access Control
 • Ethernet Protocol
 • LAN Switches
 • Address Resolution Protocol
 • Network Layer Protocols
 • Routing
 • Routers
 • Configuring a Cisco Router
 • IPv4 Network Addresses
 • IPv6 Network Addresses
 • Connectivity Verification
 • Subnetting an IPv4 Network
 • Addressing Schemes
 • Desing Considerations for IPv6
 • Transport Layer Protocols
 • TCP and UDP
 • Application Layer Protocols
 • Well-Known Application Layer Protocols and Services
 • Network Desing
 • Network Security
 • Basic Network Performance
 • Network Troubleshooting

Sponsori și parteneri