Cursul Azure Fundamentals abordează platforma Azure, o platformă de cloud computing înființată de către compania Microsoft. Serviciile oferite de aceasta sunt într-o continuă creștere acoperind o gamă largă de cereri din piață precum analiza de date, putere computațională, stocare de date, networking, dezvoltare web și lista poate să continue către domenii noi apărute precum IoT sau Inteligență Artificială.
Azure este disponibil în mai mult de 50 de regiuni în întreaga lume și au anunțate anual adăugarea unelor noi.
Conceptul de cloud este frecvent întâlnit în viața noastră de zi cu zi. De exemplu, într-o zi normală, deschidem telefonul încercând să ne „trezim” și intrăm pe aplicația Facebook. La fiecare scroll, aplicația face zeci de apeluri către servere pentru obținerea de noi date care să fie prezentate. Aceste servere sau super calculatoare sunt deținute cel mai probabil de o altă firmă de Hosting/Cloud pentru care Facebook plătește lunar folosirea acestora.
Putem afirma că majoritatea aplicațiilor de success folosesc servicii de cloud.
Cererea mare de resurse informatice din ultimii ani a contribuit la extinderea rapidă a industriei de cloud computing. Odată cu acest lucru, marile companii din domeniul IT precum Google, Amazon sau Microsoft au început să ofere servicii de cloud către piața internațională.
Cui se adresează Azure Fundamentals?
- Persoanelor tehnice care doresc să afle mai multe despre Cloud și modul în care funcționează
- Persoanelor tehnice care targetează un job precum DevOps Engineer, Software Architect, Infrastructure Administrator
Cunoștințe preliminare pentru a participa la Azure Fundamentals?
- noțiuni puternice de networking (TCP, servere, Load Balancing)
- cunoștințe de bază ale unui limbaj de programare (în curs vom folosi NodeJS, însă sunt suficiente cunoștințele legate de orice limbaj de programare)
- cunoștințe avansate de Linux
- Docker
Modalități de desfășurare a cursului
Pentru moment cursul se desfășoară doar în varianta Online (studiu individual) cu material video.
Contul de cursant
Ce înseamnă asta?
Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău și un mail de informare ca ai fost înscris/înrolat în clasa. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.
Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plații, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clasa dorită și iți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.
Ce găsești aici?
- Materialele scrise și video
- Regulile de Promovare
- Examenele de capitol pe care le vei susține online
- Examen final pe care îl vei susține online
- Catalogul cu note
- Diploma Telecom Academy la promovarea cursului