De ce TelAcad

Ne-am început activitatea în anul 2007, când am devenit Cisco Networking Academy, iar apoi ne-am extins și am devenit unul dintre cele mai cunoscute centre de training din București.


Am evoluat în permanență. Dacă inițial aveam o singură sală de curs, 2 instructori și 150 de cursanți pe an, în prezent avem 6 săli de curs dotate corespunzător, aproximativ 2000 de cursanți anual, 17 instructori și 13 cursuri pentru care am creat materiale scrise și materiale video de studiu.

La Telecom Academy, încercăm în mod sistematic să depășim limitele educației formale, prin materialele video înregistrate de către instructorii noștri și actualizate periodic, prin personalizarea laboratoarelor, prin promovarea conceptului de Gamification sau organizarea de concursuri pe echipe. Bineînțeles, sălile noastre de training pun la dispoziția cursanților toate echipamentele și resursele necesare pentru desfășurarea optimă a cursurilor și laboratoarelor. Ne încurajăm în permanență cursanții să își depășească limitele și să își testeze nivelul prin participarea la concursuri internaționale (CCNA NetRiders) sau prin susținerea certificărilor (Cisco, Oracle, Microsoft, Zend, LPI, etc.).

Cheia succesului constă în echipa formată din instructori tineri, pasionați, specialiști în domeniile lor, dedicați atunci când vine vorba de a se perfecționa în tehnologiile pe care le predau sau cu care lucrează.

Scopul nostru

Scopul principal al instructorilor Telecom Academy este de a oferi cursanților noștri o pregătire cât mai minuțioasă, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, nu numai la sala de curs prin intermediul laboratoarelor inspirate din mediul business actual, ci și cu ajutorul platformelor de e-learning (www.telacad.ro, https://cursuri.telacad.ro, www.netacad.com). Bineînțeles, sălile noastre de training pun la dispoziția cursanților toate echipamentele și resursele necesare pentru desfășurarea optimă a cursurilor și laboratoarelor. Ne încurajăm în permanență cursanții să își părăsească așa-numita „zonă de confort” și să își testeze nivelul prin participarea la concursuri internaționale (CCNA NetRiders) sau prin susținerea certificărilor (Cisco, Oracle, Microsoft, Zend, LPI, etc.).

Cursurile dezvoltate integral de către instructorii noștri (Java, PHP, Linux, Baze de Date, JavaScript, IOS Swift, Windows Server) sunt concepute astfel încât cursanții să poată dobândi în viitorul apropiat o certificare internațională, în cazul în care își doresc acest lucru. Materialele de studiu scrise, materialele video și examenele concepute de noi sunt postate pe platforma de e-learning, cursuri.telacad.ro, pentru a putea fi accesate în permanență, de câte ori este nevoie.
Suntem printre puținele centre de training care pun accent pe dezvoltarea materialelor video ale cursurilor noastre și nu numai. Am extins acest concept și la nivelul cursurilor Cisco, pentru a veni în completarea materialelor puse la dispozitie pe www.netacad.com. Scopul nostru este crearea de cursuri versatile, cu accent pe partea de laborator, care să poată fi urmărite și de cei care nu pot participa la cursurile cu prezență.

În anul 2015, am devenit C++ Institute Authorized Academy și am început predarea cursurilor C++ Fundamentals și C++ Advanced, prin intermediul platformei www.cppinstitute.org.

Un alt proiect pe care ne-am concentrat a fost Hub-ul Educațional Brain Club , dezvoltat în vara anului 2017,  un concept inovator, apărut din dorința de a inspira și încuraja noua generație care dorește să profite de toate avantajele oferite de piața muncii din IT. Acesta este realizat de către studenți și pentru studenți, iar ideea generală a fost simplă: am creat o comunitate la care toată lumea să poată adera, care să lucreze în mod organizat pe diverse proiecte, oferindu-le resursele fizice și intelectuale necesare. Încurajăm ideile ingenioase și ambițioase, inițiativa și lucrul în echipă.

În momentul de față ne axăm pe dezvoltarea de noi cursuri, cât mai diverse și mai minuțios organizate, precum și pe organizarea evenimentelor și a prezentărilor cu tematici de actualitate, evenimente de tip conferință, laborator practic sau discuție liberă.

Sponsori și parteneri