fbpx

Curs JavaScript Fundamentals

Unde întâlnim JavaScript? Cu siguranță ai auzit despre web și cu siguranță îl utilizezi destul de frecvent. Creșterea masivă a utilizatorilor internetului nu poate fi decât o veste bună pentru programatorii web. Cererea pe piața muncii crește, iar tehnologiile se dezvoltă, web-ul devenind din ce în ce mai performant.

Self Study

JavaScript Fundamentals

Abonament lunar
29 RON/lună
Tarif pers. fizică
Self Study

JavaScript Fundamentals [12 luni]

Abonament anual
19 RON/lună Total azi: 228 RON
Tarif pers. fizică
Self Study

Web Developer – BUNDLE [12 luni]

Abonament Anual - Bundle 10 cursuri
124.17 RON/lună Total azi: 1490 RON
Tarif pers. fizică
Nivel

Associate

Studiu individual

6 ore/săpt.

Suport de curs scris
Materiale video

Nr. ore video

31

Limba materialului scris/video

Română

Metode de evaluare
 • Examene de capitol
 • Examen final
Diplomă

Diplomă de promovare

Curs Demo
Înscrie-te! alege opțiune

Despre curs

Unde întâlnim JavaScript? Cu siguranță ai auzit despre web și cu siguranță îl utilizezi destul de frecvent. Creșterea masivă a utilizatorilor internetului nu poate fi decât o veste bună pentru programatorii web. Cererea pe piața muncii crește, iar tehnologiile se dezvoltă, web-ul devenind din ce în ce mai performant.

Când vine vorba de programare web aceasta se împarte în două categorii: front-end (client) și back-end (server). Care e singurul limbaj de programare care poate fi folosit atât pe front-end, cât și pe back-end? Ai ghicit: JavaScript!

Află de pe blogul Telacad mai multe despre diferențele dintre front-end și back-end development.

 

Principala utilizare a JavaScript este pe front-end, fiind singurul limbaj de programare care rulează direct în browser (Chrome, Mozilla etc.). Front-end-ul s-a dezvoltat enorm în ultimii ani. Dacă prin 2010 JavaScript nu era decât o adunătură de script-uri jQuery venite în completarea HTML-ului și CSS-ului, în prezent aplicațiile web complexe (Facebook, Netflix etc.) sunt realizate primordial cu JavaScript și cu noile ei framework-uri/biblioteci: React, Angular sau Vue.

Cursul nostru va prezenta noțiunile fundamentale ale acestui limbaj de programare, putând fi continuat ulterior cu JavaScript Advanced – React, pentru a putea realiza aplicații web moderne, pe partea de client.

Cui i se adresează cursul JavaScript Fundamentals?

Cursul JavaScript Fundamentals este dedicat persoanelor care nu au mai avut contact cu programarea web și abordează noțiuni fundamentale de dezvoltare a unei pagini web, cu ajutorul limbajului JavaScript pe frontend (pe parte de client). Dacă știi deja să lucrezi cu JavaScript destul de bine și vrei să te îmbunătățești, cursul de JavaScript Advanced – React este mai potrivit pentru tine.

Pentru o mai bună înțelegere și abordare, recomandăm învățarea unor noțiuni elementare. Le puteți aprofunda cu ajutorul cursurilor Bazele Programării și Html&CSS Fundamentals.

 

Modalități de desfășurare a cursului

Online – în regim self-study (individual) – Acest curs este integral dezvoltat de către Telecom Academy. Ne bazăm pe experiența cursurilor deja dezvoltate de noi în ultimii 10 ani. Tutorialele video te vor însoți la fiecare pas pentru a parcurge curricula în propriul ritm, din confortul casei tale. Vei putea accesa cursul de oriunde și oricând vei avea nevoie.

De asemenea, nu uita să instalezi aplicația de mobil Telecom Academy din Magazin Play (pentru Android) și accesează cursurile tale direct de pe telefon!

Și dacă simți că totuși ai nevoie de îndrumarea unui instructor, aruncă un ochi pe ORARUL claselor cu predare și înscrie-te la orice clasă disponibilă!

 

Contul de cursant

Ce înseamnă asta?

Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău și un mail de informare ca ai fost înscris/înrolat în clasa. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.

Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plații, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clasa dorită și iți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.

Ce găsești aici?

 • Materialele scrise și video
 • Regulile de Promovare
 • Examenele de capitol 
 • Examenul final 
 • Catalogul cu note
 • Diploma Telecom Academy la promovarea cursului

 

 

Ce vei învăța

Cursul este format din 3 părți:
– Sintaxa, variabile, operatori, bucle
– Crearea unei pagini web cu HTML, CSS și JS (primul proiect)
– Structuri și instrumente importante din JS (al doilea proiect)

Vei învăța:

 • Conceptele de bază din JavaScript
 • Conceptele de bază din HTML
 • Conceptele de bază din CSS
 • Interacțiunea cu DOM-ul (modificarea HTML-ului din JS)
 • Interacțiunea cu serverul (cum facem cereri asincrone din JS)
 • Stocarea datelor la nivel de browser
 • Folosirea Developer Tools pentru a inspecta și manipula o pagină WEB
 • Dezvoltarea unui proiect de Front-End

Certificări

La terminarea cursului JavaScript, cursantul primește diploma eliberată de Telecom Academy, care atestă faptul ca acesta a absolvit cursul la Telecom Academy. Această diplomă confirmă cunoștințele și abilitățile dobândite în perioada cursului.

Cursul nu urmărește materia din certificările Microsoft, însă pentru recunoașterea abilităților tehnice este utilă susținerea examenelor. Pentru acestea se recomandă minim un an experiență. Certificările pe JavaScript care aparțin furnizorului Microsoft sunt:

 

Costul unui examen de certificare este de $80.00 USD. Lista cu toate certificările o găsiți la: https://www.microsoft.com/en-in/learning/course-list.aspx

Programa

1.1 Prezentarea cursului
1.2 Introducere
1.3 Elemente principale de JS și DevTools
1.4 Editoare text

2.1 Variabile
2.2 Tipuri de date și operatori
2.3 Structuri decizionale și repetitive

3.1 Funcții
3.2 Obiecte
3.3 Bonus – interview questions

4.1 HTML
4.2 DOM

5.1 CSS

6.1 Calculator simplu
6.2 GIF
6.3 Calculator avansat

7.1 Numere
7.2 Șiruri de caractere
7.3 Vectori
7.4 SPA + împărțire în componente – Proiectul 2

8.1 Funcții constructor + this + prototype
8.2 Clase
8.3 Listare produse – Proiectul 2

9.1 Programare asincronă + interacțiunea cu serverul
9.2 Submitere de formular – proiectul 2
9.3 localStorage

10.1 ES6
10.2 Stocare persistentă, sortare – proiectul 2
10.3 Continuarea cursului

 • Examenul final

Sponsori și parteneri