fbpx

Curs Java 2 – Distributed Systems

Cursul JAVA 2 cuprinde noțiuni avansate de programare în limbajul JAVA. Cursul JAVA 2 începe de la noțiuni de nivel mediu (cunoșterea interfețelor grafice – AWT și Swing) și acoperă partea de dezvoltare de aplicații Java cu baze de date și comunicare și transmisie de date server-client și client-client.

Înscrie-te:

Lista de clase online Self Study cu Video la care te poți înscrie:

Cursul se desfășoară la distanță, fără prezență la sala de curs.

Cursantului i se creează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materiale de curs, examene și materiale video.

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face în 100 de ore de la data înscrierii.

Preț: 500 lei pentru persoane fizice (inclusiv elevi și studenți)

Înscrie-te acum
Pachetul promotional este format din 2 cursuri ce se desfasoara la distanta:

1. Cursul Java 1 Professional : se desfășoară online, fără prezență la sala de curs.Cursantului i se crează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

2. Cursul Java 2 : se desfășoară online, fără prezență la sala de curs.Cursantului i se crează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy. Pentru a participa la acest curs sunt necesare cunostintele de la cursul Java 1 Professional

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

Tarif: 750 RON – persoane fizice
Înscrie-te acum Vezi detalii curs 1 din 3 Te afli în cursul 2 din 3 Vezi detalii curs 3 din 3
Pachetul promotional este format din 2 cursuri ce se desfasoara la distanta:

1. Cursul Java 2: se desfășoară online, fără prezență la sala de curs. Cursantului i se creează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy. Acest curs se adreseaza cursantilor care au promovat Java 1 sau care detin notiunile ce sunt prezentate la Java 1.

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii.

Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

2. Cursul Java 4: se desfășoară online, fără prezență la sala de curs.Cursantului i se creează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy. Acest curs se adreseaza cursantilor care au promovat Java 2 sau care detin notiunile ce sunt prezentate la Java 2.

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

Tarif: 900RON – persoane fizice
Înscrie-te acum Te afli în cursul 1 din 2 Vezi detalii curs 2 din 2
Nivel

Avansat

Studiu individual

6-8 ore/săptămână

Suport de curs scris
Materiale video

Nr. ore video

23

Limba materialului scris/video

Română/Engleză

Metode de evaluare
 • Examene de capitol
 • Examen final teoretic
 • Examen final practic
Diplomă

Diplomă de promovare

Curs Demo
Tarife Curs Online cu Video
500 RON - pers. fizică
700 RON - pers. juridică

Despre curs

 

Cursul JAVA 2 începe de la noțiuni de nivel mediu (cunoașterea interfețelor grafice – AWT și Swing) și acoperă partea de dezvoltare de aplicații Java cu baze de date și comunicare și transmisie de date server-client și client-client. Noțiunile predate și laboratoarele efectuate la cursul Java 2 presupun cunoașterea în prealabil a noțiunilor fundamentale de programare în Java.

În cadrul cursului nostru, vom folosi IntelliJ IDEA Comumunity. Acesta poate să fie descărcat de pe https://www.jetbrains.com.

Cui i se adresează cursul?

Cursul se adresează celor care au deja cunoștințe fundamentale de JAVA și vor să învețe metode de dezvoltare a aplicațiilor software în JAVA cu baze de date, moduri de comunicare între două sau mai multe aplicații JAVA în rețea și fire de execuție.

Cursul JAVA 2 este recomandat celor care au terminat Java 1 Professional sau au certificarea Java Standard Edition 8 Programmer.

Modalități de desfășurare a cursului:

Online – în regim self-study (individual) – Telecom Academy a dezvoltat un material de studiu bine structurat, accesibil tuturor cursanților, bazat pe mai multe tipuri de conținut: scris, video și interactiv.

Tutorialele video te vor însoți la fiecare pas pentru a parcurge curricula în propriul ritm, din confortul casei tale. Vei putea accesa cursul de oriunde și oricând vei avea nevoie.

De asemenea, nu uita să instalezi aplicația de mobil Telecom Academy din Magazin Play (pentru Android) și accesează cursurile tale direct de pe telefon!

Contul de cursant

Ce înseamnă asta?

Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău și un mail de informare ca ai fost înscris/înrolat în clasa. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.

Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plății, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clasa dorită și iți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.

Ce găsești aici?

 • Materialele scrise și video
 • Regulile de Promovare
 • Examenele de capitol pe care le vei susține online.
 • Examen final (teoretic și practic) pe care îl vei susține online (**acesta este activat de noi la cererea cursantului și este cronometrat)
 • Catalogul cu note.
 • Diploma Telecom Academy la promovarea cursului

Perioada maximă de promovare a cursului este de 4 luni de la data înscrierii.

Notă!  Garantăm suportul tehnic pentru cursurile tale pentru maxim 6 luni de zile de la data finalizării cursului, conform regulilor de promovare. Însă, accesul pe platforma de e-learning va fi limitat doar în cazul unor actualizări majore ale sistemului și în condițiile tehnice de la momentul respectiv. Până atunci, nicio grijă, odată creat contul, îl vei putea accesa oricând!

Dacă încă nu ești decis că acest curs este cel potrivit pentru tine, ai la dispoziție varianta Demo a cursului direct pe platforma noastră de e-learning. Creează-ți un profil și dă start studiului!

Ce vei învăța

 • să dezvolți aplicații cu interfețe grafice
 • să dezvolți aplicații cu fire de execuție
 • design-ul bazelor de date MySQL/Oracle
 • conexiunea unei aplicații dezvoltate în Java cu un server SQL/MySQL/Oracle
 • cunoașterea principiilor de securitate în comunicarea aplicațiilor
 • folosirea protocoalelor standardizate pentru comunicare cu servere HTTP, IMAP, POP3

Certificări

La terminarea cursului Java 1 Associate vei primi diploma eliberată de către Telecom Academy care atestă faptul că ai absolvit cunoștințele și abilitățile dobândite pe perioada cursului.

Cursul îți deschide calea către următoarea certificare importantă pe care o poate da un profesionist: Java EE 6 Java Persistence API Developer Certified Expert, iar codul de examen este 1Z0-898.

Furnizorul de certificare este tot Oracle și este unul dintre cei mai puternici furnizori de certificări din industria IT, având în acest moment nu mai puțin de 10 secțiuni de clasificare pentru aproximativ 300 de examene.

Lista completă a certificărilor oferite de Oracle se poate consulta aici.

Aceste examen se susține în centre autorizate Pearson VUE, iar programările se fac pe www.pearsonvue.com

Tariful stabilit de Oracle pentru examenul 1Z0-898 este 245 $, examen care durează 135 minute.

 

__________________________________________

Ce poți face mai departe?

Următorul, cel mai important pas în formarea ta, este Java 4 – Spring Framework – de departe cel mai utilizat ecosistem de framework-uri din comunitatea Java.

După Java 2, așa cum am menționat mai sus, poți studia direct Java 4 Spring Framework, însă, în plus, poți alege să studiezi și Java 3 – Enterprise Edition – o platformă în continuă transformare – mulți developeri încă utilizează Java 3 EE, așteptând migrarea marilor companii către noul Jakarta EE.

Programa

 1. Ce înseamnă JDBC
 2. Arhitectura de conectare la un sistem de gestiune al datelor
 3. Statement și ResultSet
 4. Data Access Object și MVC
 1. Ce este Java Reflection
 2. Cum se definește o adnotare
 3. Aplicații container
 4. Inversion of Control
 5. Dependency Injection
 6. Parsarea metadatelor definite prin adnotări
 1. @Entity
 2. EntityManagerFactory
 3. Persistence Unit
 4. Atribute primitive
 5. Cheia primară
 6. Generatori pentru cheia primară
 7. Clase @Embeddable
 8. Date temporale
 1. Operații de bază
 2. Tipuri de EntityManager
 3. Contextul de persistență
 4. Tranzacții și managementul tranzacțiilor
 1. Relații @OneToOne
 2. Relații @OneToMany / @ManyToOne
 3. Relații @ManyToMany
 4. @ElementCollection
 1. Relații Map
 2. ElementCollection Map
 3. Mecanismul de cache L1
 1. Interogări SELECT
 2. Interogări UPDATE / DELETE în batch
 3. Native query
 4. Named query
 5. Criteria API
 1. Cum se realizează comunicarea între procese
 2. Definirea unui Socket
 3. Obținerea fluxurilor și transferul de date
 4. Implementarea unei arhitecturi de tip client – server
 1. Registrul RMI
 2. Arhitectura RMI
 3. Implementarea unui sistem pe trei nivele folosind RMI și JPA
 1. Examen final parte teoretică
 2. Examen final parte practică
 3. Întrebări și răspunsuri – discuții

Sponsori și parteneri