Cursul Linux 1 se va desfășura utilizând Linux Mint Cinnamon (ultima versiune, 18.2) ca sistem de operare instalat pe calculator (desktop/laptop). Se vor folosi și una sau mai multe mașini virtuale Linux, pe care se va instala ca sistem de operare CentOs (versiunea 6.x). Acesta va fi folosit preponderent din linia de comandă, ca server. Virtualizarea se va face utilizând Virtual Box instalat pe Linux Mint.
Linux Mint Cinnamon (ultima versiune) are o interfață grafică prietenoasă, asemănătoare cu cea a Windows-ului. Această interfață face ca adaptarea utilizatorilor veniți din lumea Windows la sistemul de operare Linux să fie naturală și fără dificultăți.
Prin folosirea celor doua distribuții de mai sus, se expune utilizatorul la două dintre cele mai mari și importante generații de sisteme de operare Linux:
– generația actuală, reprezentată de Linux Mint, care face parte din familia Debian și
– generația anterioară, reprezentată de CentOs 6.x ce face parte din familia RedHat și care este încă utilizată masiv în producție pe piața Enterprise.
În mediul Enterprise, tendința este de migrare de la generația anterioară (RedHat /CentOs 6, Debian 6/7), pe care în curs o avem reprezentată prin CentOs 6, la generația actuală (RedHat /CentOs 7, Debian 8/9) reprezentată în curs prin Linux Mint (derivat din Ubuntu, care e derivat din Debian). În acest fel, cursul acoperă situațiile de care se vor lovi în practică viitorii administratori de sistem /utilizatori de Linux ce activează în mediul Enterprise.
Cui i se adresează cursul Linux 1?
Cursul Linux 1 este dedicat persoanelor care nu au mai avut contact cu Sistemul de Operare Linux, dar care au cunoștințe minime de utilizare a unui calculator. Telecom Academy a dezvoltat un material de studiu bine structurat, accesibil tuturor cursanților care nu au mai avut tangențe cu Sistemul de Operare Linux până în acest moment.
Continuarea cursului Linux 1 – Administrator Sistem este Linux 2 Administrator Server.
Modalități de desfășurare a cursului

Ședințele se desfășoară o dată pe săptămână în aceeași zi și la aceeași oră ca primul curs. În cele 4 ore pe săptămână are loc explicarea teoretică a noțiunilor prezente în materialul online și aplicarea practică în cadrul laboratoarelor.
Laboratoarele constau în aplicarea practică a noțiunilor teoretice. Astfel, cursanții vor avea de îndeplinit sarcini, li se va explica cum le vor putea îndeplini, apoi instructorul se va asigura că fiecare a înțeles noțiunile care se doresc a fi fixate prin efectuarea laboratorului. Se pune accent pe laborator, având în vedere că de cele mai multe ori experiența practică este cea mai relevantă.
Contul de cursant
Ce înseamnă asta?
Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău și un mail de informare ca ai fost înscris/înrolat în clasa. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.
Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plății, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clasa dorită și îți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.
Ce găsești aici?
- Materialele scrise și video
- Regulile de Promovare
- Exerciții suplimentare
- Examenele de capitol pe care le vei susține online.
- Catalog cu note
- Diploma Telecom Academy la promovarea cursului
Perioada maximă de promovare a cursului este de 4 luni de la data înscrierii.