Curs Automated Testing with Python & Selenium

Cursul Automated Testing with Python & Selenium se adreseaza inginerilor ce se află la începutul carierei de testare (Quality Assurance sau Product Validation), insa detin deja cunostinte fundamentale de testare manuala sau au participat la cursul Fundamentals of Software Testing

Înscrie-te:
Curs Online cu video

Lista de clase la care te poți înscrie:

Cursul Automated Testing with Python and Selenium prin Cisco WebEx – 06 Iulie –  începe luni, 06 Iulie 2020, la ora 18:00 și se desfășoară în fiecare zi de luni, în intervalul 18:00-22:00, timp de 08 săptămâni.
Cursul cuprinde 32 ore de curs.
Instructor: Horia Calin
Tarif: 500 lei – elevi/studenti la licenta
           550 lei – persoane fizice
Înscrie-te acum
Nivel

Fundamentals

Nr. cursuri

6

Studiu individual

6-8 ore/săpt.

Suport de curs scris

Materiale video

Nr. ore video

4

Limba de predare

Română

Limba materialului scris

Română

Metode de evaluare
 • examene de capitol
 • examen final teoretic
Tarife
500 lei - student
550 lei - pers. fizică
840 lei - pers. juridică
Tarife Curs Online cu Video
150 lei - pers. fizică
300 lei - pers. juridică

Despre curs

Cursul de Automated Testing with Python & Selenium se adresează persoanelor ce au avut un prim contact cu noțiunile de testare și doresc să își extindă cunoștințele acumulate, învățând în același timp și o nouă abordare – cea de testare automată. În cadrul cursului veți regăsi o introducere legată de utilitatea testării automate în cadrul unui proiect, împreună cu noțiunile teoretice din spatele uneltelor utilizate și a exemplelor practice ale acestora.

Cui i se adresează cursul?

Cursul se adreseaza inginerilor ce se află la începutul carierei de testare (Quality Assurance sau Product Validation), insa detin deja cunostinte fundamentale de testare manuala sau au participat la cursul Fundamentals of Software Testing. Acestia trebuie să aibă în vedere dezvoltarea noțiunilor de testare automată – această soluție ridică gradul de eficiență a resurselor alocate în proiecte, indiferent de zona acestora (automotive, finance, networking). Indiferent dacă este vorba despre dezvoltarea unui framework de testare automată de la 0, scrierea unor teste în unul existent sau doar rularea acestora, înțelegerea din spatele uneltelor folosite este obligatorie.

Întrucât produsele web reprezintă un procent foarte mare din soluțiile ce sunt folosite pe piață la momentul actual și par a fi într-o continuă dezvoltare, Selenium-ul reprezintă un punct de start foarte bun pentru dezvoltare cunoștințelor de testare automată. Împreună cu Python – un limbaj de programare ușor de înțeles chiar și pentru începători, cele două utilitare fac o echipă foarte bună cu ajutorul cărora bug-urile nu au nicio șansă să vă scape.

Contul Online pentru acces la distanță

După procesarea plății de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe cursuri.telacad.ro, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Pe contul personal vor fi accesibile următoarele:

 • materialul de studiu online
 • materialele video înregistrate anterior de instructorii noștri
 • catalogul cu notele obținute la fiecare examen
 • examenele obligatorii de capitol

Examene și evaluări – Criterii de promovare

Există două tipuri de examene: testele pentru capitole și examenul final. Examenul final se susține la sala de curs sub supravegherea instructorului și este format din două parți (partea teoretică și partea practică).

Pentru a fi promovat, cursantul trebuie să obțină un punctaj de minimum 70% atât la partea teoretică, cât și la partea practică a unui examen. Acest punctaj este valabil și pentru examenele de capitol.

Desfasurarea cursului

Pe parcursul următoarelor 7 capitole pe care le vom parcurge împreună vei înțelege utilitatea testării automate în cadrul unui proiect, cum să folosești Selenium-ul pentru a scrie teste automate, interacțiunea automată cu elementele unei pagini web și multe altele. La finalul acestui curs vei putea fi pregătit să scrii propriile teste automate pentru proiectele web în care vei lucra.

„Automated Testing with Python & Selenium” la Distanță

Cursanților din alte orașe, sau cu un program care nu le permite participarea la un curs cu prezență, Telecom Academy le pune la dispoziție cursul „Automated Testing with Python & Selenium” la Distanță.

După procesarea plății, de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe cursuri.telacad.ro, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Ce înseamnă un astfel de curs?

 • acces la manualul de curs pe cursuri.telacad.ro
 • acces la materialele scrise și la cele video
 • susținerea online a examenelor de capitol
 • examen final (teoretic și practic) susținut de acasa. (**acesta este activat de noi la cererea cursantului si este cronometrat)
 • diploma la promovarea cursului

După procesarea plății, de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe cursuri.telacad.ro, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Odată înscris în clasă, cursantul va putea accesa materialele de curs și își va putea susține toate examenele, într-un interval de maximum 4 luni de la data înscrierii.

Ce vei învăța

 • Importanța testării automate în cadrul unui proiect
 • Să utilizezi Python, Selenium și WebDriver pentru dezvoltarea testelor automate
 • Să identifici elemente în mod eficient în cadrul unei pagini web
 • Să interacționezi cu paginile web
 • Să scrii teste ce pot să fie rulate cu ușurință atât individual cât și într-o suită.

Programa

0.1 Despre testarea automată

0.2 Despre Selenium în contextul testării automate

0.3 Instalarea Python & PyCharm & Selenium

1.1 Cum funcționează WebDriver?

1.2 Conectarea la un browser Web

1.3 Conectarea la pagini web

1.4 Acțiuni automate asupra paginilor web

2.1 Înțelegerea elementelor și a DOM-ului

2.2 Identificare prin ID și nume

2.3 Identificare elementelor prin XPath și selectori CSS

2.4 Clasa By.

 

3.1 Transmiterea și obținerea textului, valorii sau stării unui element

3.2 Interacțiune cu radio-buttons si check-boxes

3.3 Interacțiune cu liste de elemente și meniuri drop-down

3.4 Interacțiune cu elemente ascunse

 

4.1 Ce sunt iFrames

4.2 Schimbarea ferestrei de lucru

4.3 Schimbarea interfeței iframe

5.1 Ce este Logger

5.2 Utilizarea Logger în cadrul testelor noastre

6.1 Structura testelor pentru rulare în suită

 

Sponsori și parteneri