fbpx

Curs Containers Orchestration – Kubernetes

Înscrie-te:

Lista de clase online Self Study cu Video la care te poți înscrie:

Cursul se desfășoară online, fără prezență la sala de curs.

Cursantului i se creează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

Preț pentru persoane fizice: 350 RON

Înscrie-te acum
Pachetul promotional este format din 2 cursuri ce se desfasoara la distanta:

1. Cursul Containers Essentials – Docker : se desfășoară online, fără prezență la sala de curs.Cursantului i se creează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

2. Cursul Containers Orchestrations – Kubernetes : se desfășoară online, fără prezență la sala de curs.Cursantului i se creează cont pe https://cursuri.telacad.ro. Pe acest cont are acces la materialul scris și materialele video înregistrate de către instructorii Telecom Academy

Cursul trebuie promovat în cel mult 4 luni de la momentul înscrierii. Retragerea sau mutarea la un alt curs se poate face in 100 de ore de la data inscrierii.

Tarif: 525 RON – persoane fizice
Înscrie-te acum Vezi detalii curs 1 din 2 Te afli în cursul 2 din 2
Nivel

Advanced

Nr. cursuri

5

Studiu individual

8-10 ore/săpt.

Suport de curs scris

Materiale video

Nr. ore video

20 min.

Limba de predare

Română

Limba materialului scris

Română

Metode de evaluare
  • examene de capitol
  • examen final teoretic
  • proiect
Tarife Curs Online cu Video
350 RON - pers. fizică
525 RON - pers. juridică

Despre curs

Despre Kubernetes

Alaturi de Docker, Kubernetes a devenit cea mai folosita tehnologie folosita în infrastructura IT din lume. A schimbat modul în care se realizează lucrurile în acest domeniu, și a fost numit “Cloud OS” pentru că facilitează livrarea aplicatiilor de tip cloud-native prin calitatile sale de inalta disponibilitate (HA), granularitate, portabilitate si scalabilitate.

Dezvoltat initial de Google si folosit de acestia pentru a administra infrastructura containerizata pentru servicii precum Gmail si YouTube, K8s a devenit cea mai folosita platforma pentru automatizarea livrarii, scalarii si operarii aplicatiilor. Cea mai populara poveste de succes in a folosi K8s a fost jocul Pokemon Go care a scalat foarte rapid. Deși mult mai rapid decat si-ar fi imaginat initial dezvoltatorii aplicatiei (de 50 de ori mai mare), cu ajutorul Kubernetes, toata aceasta scalare a fost facuta automat. (https://cloud.google.com/blog/products/gcp/bringing-pokemon-go-to-life-on-google-cloud)

Cui i se adresează cursul?

Cursul este destinat celor care vor sa isi extinda cunostintele despre containere si vor sa lucreze cu una dintre cele mai populare tehnologii ale momentului. Sunt necesare cunostinte de baza legate de containere, in special Docker, abilitati de baza de Linux (linia de comanda, editare fisiere, administrare servicii) si de retelistica.

Modalități de desfășurare a cursului

Pentru moment cursul se desfășoară doar în varianta Online (studiu individual) cu material video.

Contul de cursant

Ce înseamnă asta?

Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău și un mail de informare ca ai fost înscris/înrolat în clasa. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.

Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plații, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clasa dorită și iți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.

Ce găsești aici?

  • Materialele scrise și video
  • Regulile de Promovare
  • Examenele de capitol pe care le vei susține online.
  • Examen final (teoretic și practic) pe care îl vei susține online (**acesta este activat de noi la cererea cursantului și este cronometrat)
  • Catalogul cu note.
  • Diploma Telecom Academy la promovarea cursului

Perioada maxima de promovare a cursului este de 4 luni de la data înscrierii.

Ce vei învăța

Sisteme de orchestrare containere
Arhitectura K8s
Componente de baza K8s (Pod-uri, Namespace-uri, Replica Set-uri, Deployment-uri)
Retele K8s (Retele Pod, Retele Multi-Pod, Expunerea serviciilor)
Spatiu de stocare K8s
Administrare K8s (Moduri instalare, API, Securitate)

Construire deployment K8s cu servicii distribuite

Certificări

La terminarea cursului, cursantul primește diploma eliberata de către Telecom Academy care atestă faptul că acesta a absolvit cursul la Telecom Academy.

Programa

1.1 aspecte de baza orchestrare containere

1.2 Kubernetes vs Docker Swarm

1.3 introducere Kubernetes

1.4 instalare cluster minimal Kubernetes

2.1 Pods

2.2 Namespaces

2.3 Replica Sets

2.4 Deployments

2.5 Scalare

3.1 introducere retele in Kubernetes

3.2 retele la nivel de pod

3.3 retele multi-pod

3.4 expunerea serviciilor dintr-un pod

4.1 introducere volume Kubernetes

4.2 Lucrul cu volume

5.1 Arhitectura

5.2 moduri de instalare

5.3 securitate

Sponsori și parteneri