Ce este SQL?
SQL – structured query language (limbaj de interogare structurat) este limbaj de programare manipularea datelor din sistemele de baze de date relaționale. Cu ajutorul acestuia se pot efectua 4 operații importante în cadrul unei baze de date, și anume: inserarea datelor, actualizarea și ștergerea lor, dar și preluarea datelor, operație căreia i se pot asocia diverse reguli de filtrare. Este cel mai popular limbaj utilizat de Sistemele de gestionare a bazelor de date (SGBD).
SQL vs MySQL
SQL este limbajul de baza, iar MySQL este unul dintre SGBD-urile asociate lui – o componenta software ce pune la dispoziție diverse unelte pentru manipularea datelor, managementul utilizatorilor și asigurarea securității unei baze de date.
De ce sa înveți Baze de Date?
Bazele de date sunt folosite atât de sine stătătoare pentru managementul datelor unei companii, rapoarte, statistici, dar și asociate unei aplicații, fie ea desktop, web, sau mobile. Nu se poate crea o aplicație complexă fără utilizarea unei baze de date pentru a stoca în siguranță orice fel de date și pentru a le menține întotdeauna actualizate.
În cadrul acestui curs se va folosi MySQL, deoarece este un SBGD ușor de setat și folosit chiar și pentru cei care nu au avut nicio interacțiune anterioara cu bazele de date. Plecând de la lucruri foarte simple, cum ar fi adăugarea de date într-o tabela sau preluarea datelor aplicând anumite filtrări, vom ajunge și la interogări complicate, cu joncțiuni pe mai multe tabele, dar și elemente de programare. MySQL are și un limbaj de programare asociat, PL/SQL cu ajutorul căruia se pot implementa funcționalități complexe, ca în orice alt limbaj de programare (folosind variabile, structuri de control).
Cui i se adresează cursul?
– persoanelor care nu au mai avut contact cu programarea bazelor de date și doresc sa studieze noțiuni fundamentale
– persoanelor care doresc un job ca: Data Analyst, Database Administrator
– persoanelor care doresc un job ca Software Developer (cunoștințele de baza de SQL sunt necesare)
Modalități de desfășurare a cursului

Contul de cursant
Ce înseamnă asta?
Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe mail o solicitare de activare a contului tău. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.
Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plății, vei primi confirmarea înscrierii în clasa dorită.
Ce găsești aici?
- Materialele scrise și video
- Regulile de Promovare
- Exerciții suplimentare
- Examenele de capitol pe care le vei susține online.
- Examen final (teoretic și practic) pe care îl vei susține online (*acesta este activat la cererea cursantului)
- Catalog cu note
- Diploma Telecom Academy la promovarea cursului
Perioada maxima de promovare a cursului este de 4 luni de la data înscrierii.