fbpx

10 Motive pentru care trebuie să înveți JavaScript

Ce este JavaScript?

JavaScript a fost creat în 1995 de către Netscape Communications și a fost definit ca fiind un limbaj de programare care permite implementări complicate în cadrul paginilor web. Inițial, aceasta a fost denumit LiveScript, însă a ajuns la denumirea actuală pentru a folosi avantajele popularității limbajului Java.

Atenție: Java și JavaScript sunt două limbaje de programare diferite.

După cum bine știi deja, orice job description din zona Web Developmentului menționează limbajul JavaScript. Așadar, acesta ar fi cel mai evident motiv pentru care ar trebui să înveți JavaScript.

Iată topul nostru format din 10 motive pentru care acest limbaj este atât de popular și reprezintă o alegere bună pentru tine.

1. JavaScript este în browser

JavaScript este limbajul implicit al internetului. Pentru majoritatea limbajelor de programare, este necesară instalarea unui compilator sau a unul editor de cod. De asemenea, ar trebui să știți și să le utilizați, însă la JavaScript nu este cazul, deoarece acesta se poate rula și testa chiar din browser.

2. Este foarte potrivit pentru începători și persoane care nu au background tehnic

JavaScript este un limbaj high-level, deci nu este necesar să îți bați capul cu complexități din cod. Poți învăța noțiuni fundamentale de JavaScript în câteva luni și poți începe imediat să realizezi aplicații sau să creezi programe simple. Cursul nostru JavaScript Fundamentals include materiale scrise, materiale video, 2 proiecte și un examen practic, astfel încât să poți exersa și partea practică, nu doar elementele teoretice. Sintaxa acestui limbaj este similară cu limba engleză, așadar este foarte ușor să o înțelegi.

3. Este cel mai popular limbaj de programare din LUME conform stackoverflow.com.

4. Cei care cunosc JavaScript sunt versatili

Datorită noțiunilor de JavaScript, un programator poate avea abilitatea de a se ocupa de orice parte din design-ul unei aplicații. Împreună cu Angular de exemplu, îl poți folosi pentru Front-End. Împreună cu Node.js, îl poți folosi pentru Back-End. De asemenea, poți crea aplicații pentru mobil, desktop, aplicații web cu React sau React Native. Se poate utiliza în domenii precum Big Data, Automation sau Inteligență Artificială.

5. Cunoștințele de JavaScript sunt foarte solicitate și bine plătite

Toate motivele de mai sus au dus la crearea oportunităților de angajare diverse, de la remote freelancing la poziții full-time, unde poți avea salarii foarte bune fără să ai 5-10 ani de experiență. Îmbogățește-ți cunoștințele adăugând și noțiuni de React.js sau Node.js.

6. Poate fi utilizat la crearea efectelor vizuale

JavaScript ajută nu doar la crearea paginilor web, ci la crearea paginilor web atractive din punct de vedere vizual, care încurajeaza interacțiunea utilizatorului. Poate fi folosit pentru adăugarea animațiilor, mapelor interactive, etc.

7. Evoluează foarte repede

JavaScript a evoluat masiv în ultimii 10 ani și nu dă semne că se va opri.

8. Vei face parte dintr-o comunitate

Comunitățile programatorilor în JavScript sunt cunoscute în mod special pentru timpul rapid de răspuns și modul în care soluțiile propuse sunt explicate foarte în detaliu. Te poți alătura la diverse proiecte open-source pentru a îți dezvolta aptitudinile de programator.

9. Dupa ce investești în JavaScript vei putea face tranzitia către alte limbaje de programare

Foarte multe dintre conceptele pe care le vei învăța cu ajutorul lui JS se vor regăsi și în alte limbaje populare.

10. Viitorul este promițător

Având în vedere evoluția și digitalizarea prin care trecem, popularitatea aplicațiilor și puterea web-ului sunt pe un trend ascendant.

 

În concluzie, JavaScript îți oferă o multitudine de motive pentru care să începi să îl studiezi chiar acum. Dacă îți dorești o carieră în Web Development, JavaScript nu poate lipsi din planul tău de pregătire, cum nu va lipsi nici din interviurile tehnice la care urmează să participi.

 

 

 

    Sponsori și parteneri