fbpx

7 semne care arata ca ar trebui sa incepi o cariera in IT

Industria de IT este in plina crestere si asa va ramane pentru foarte mult timp de acum inainte.

Ne-am gandit care sunt lucrurile care ii motiveaza pe oamenii care lucreaza in IT, care sunt caracteristicile lor comune si de ce auzim ca din ce in ce mai multe persoane vor sa se apuce serios de ceva informatica.

  1.      Interes fata de dezvoltare si inovatia

In acest fel, am strans la un loc 7 puncte cheie pe care le-am numit semne, cu care daca te identifici, poate ar trebui sa iei in calcul un nou inceput în IT.

Iti place sa stii ce e nou sa intelegi cum functioneaza lumea din ce in ce mai digitala in care traim si ti-ar placea sa faci parte din prima linie a dezvoltarii, descoperirilor si inovatiei? Ei bine, trebuie sa stii ca asa gandesc si simt majoritatea celor care lucreaza in IT.

Tehnologia este dinamica, foarte dinamica, asa ca oamenii care lucreaza in acest domeniu sunt tot timpul pusi la curent cu tot ce e nou, ba mai mult, chiar ei inoveaza. Suna bine?

  1. Problemele de logica si analiza te provoaca si mereu le dai de cap

Daca iti place un puzzle bun, un exercitiu de logica joci cu mare placere jocurile de acest fel, e posibil la IT-ul sa fie pentru tine. In tehnologie nu este vorba doar despre gasirea de noi solutii si idei, ci si despre modalitatile prin care poti face acele idei sa functioneze.

Oamenii cu o gandire creativa pe care gasirea de solutii ii satisface au un loc bine pastrat in industria de IT, pentru ca aici e mereu vorba despre a face totul mai bun, mai rapid si mai eficient.

  1. Vrei varietate

Daca simti ca te urci pe pereti din cauza taskurilor repetitive, a rutinei, atunci poate ar trebui sa te indrepti catre un job in IT. De ce? Pentru ca aici nu e asa deloc. Tot timpul ai parte de provocari noi si de informatii noi, asa ca nu ai timp sa te plictisesti.

In plus, aceasta industrie este una in care, practic, ajungi sa lucrezi cu multe alte industrii. Sa stii ca este foarte interesant si provocator sa lucrezi pentru o fabrica de cosmetice, apoi pentru o banca si apoi pentru un magazin de piese auto.

  1. Simti nevoia de progres

Sunt unele joburi unde e foarte greu sa evoluezi din punct de vedere al meseriei, al pozitiei din cadrul companiei, al nivelului de cunostinte. Ei bine, nu este cazul joburilor din IT. Oamenii care lucreaza aici progreseaza de la an la an. Marile companii si nu numai au grija sa isi promoveze constant in functie angajatii.

  1. Vrei sa ai siguranta si stabilitate

Industria de IT este in plina crestere si asa va ramane pentru foarte mult timp de acum inainte, pentru ca totul se digitalizeaza. Asadar, daca alegi o cariera in IT, ai siguranta zilei de maine. Niciodata nu vei ramane pe dinafara pentru ca cererea este mare.

Din ce in ce mai multe firme de IT iau nastere, din ce in ce mai multe firme traditionale isi creeaza un departament de IT.

  1. Ai nevoie sa simti satisfactia muncii

Si nu, nu ne referim la financiar. Inca. In schimb, o cariera in IT presupune dezvoltarea continua a pasiunii tale pentru tehnologie. Poți avea satisfactia faptului ca vei sti ca ai ajutat cat se poate de serios pe cineva, pe clientul tau, firma mica de la colt, pe colegul de la marketing.

Toate studiile arata ca angajatii care simt ca fac o diferenta sunt mult mai fericiti.

  1. Ai si satisfactia financiara

Momentan, in Romania si nu numai, IT-ul este domeniul cel mai bine platit. Si, da, toti avem nevoie si de resurse financiare pentru a ne fi bine.

    Sponsori și parteneri