fbpx

Ce trebuie să înveți pentru a deveni Web Developer?

Jobul de Web Developer este unul dintre job-urile populare în industria IT, alături de Software Developer (pe diferite limbaje de programare), Network Engineer, System Administrator, DevOps Engineer, Data Science Engineer.

Poziția de Web Developer este foarte atractivă inclusiv pentru oameni care nu au background tehnic și doresc să faca o reconversie în carieră, datorită mai multor factori: cerere pe piața muncii generoasă, salarii și beneficii atractive, posibilitatea de a face freelancing sau de a colabora în calitate de consultant pentru diverse companii, lucrul remote.

Atunci când vorbim despre cererea de pe piața muncii care este una extrem de generoasă, se pare că există o proiecție ce spune că numărul de angajări de Web Developeri va crește cu 8% în 2019-2029, mult mai repede decât media celorlalte ocupații. Acest lucru se datorează popularității dispozitivelor mobile și a ecommerce-ului.

Dacă nu ai mai lucrat un un limbaj de programare însă ești atras de un astfel de job, Web Development-ul este un subdomeniu IT care te poate stimula foarte mult din punct de vedere vizual, deoarece vei avea ocazia sa scrii câteva linii de cod și să observi foarte repede rezultatul (exemplu: inserarea unui buton într-o pagină HTML goală, crearea unui formular de log-in cu 2 câmpuri, etc). Acest lucru te va ajuta din punct de vedere psihologic, pentru a înțelege mai repede finalitatea lucrurilor pe care le înveți.

Dacă deja ți-ai setat ca obiectiv să obții un rol de Web Developer, hai să vedem împreună care sunt tehnologiile cele mai importante pe care trebuie să le cunoști.

Ce face un Web Developer?

Web Developer-ul este persoana care ocupă de construirea și designul site-urilor web, este arhitectul din spatele internetului modern, este cel care preia viziunea și planurile create de Web Designer (un rol separate) și folosește codul pentru a le transforma în ce vedem pe telefon, tabletă sau calculator.

Principalele responsabilități ale unui Web Developer sunt:

  • design-ul, crearea și menținerea website-ului și a aplicației software
  • utilizarea limbajelor de scripting, tool-urilor de management, aplicațiilor și tool-urilor de creație
  • actualizarea website-urilor
  • editarea, scrierea și design-ul conținului website-ului
  • identificarea problemelor neacoperite de feedback-ul clienților sau de testare, corectarea erorilor
  • evaluarea codului pentru a te asigura că începlinește standardele, este valid, structurat corespunzător, compatibil cu toate tipurile de browsere, device-uri și sisteme de operare.

Ce tipuri de Web Developeri există?

Pentru început, dacă deții noțiuni de bază (HTML, CSS) poți face diverse task-uri sau proiecte pentru apropiați, deoarece în ziua de astăzi, toți cei care dețin un business au nevoie de un website funcțional.

În momentul în care îți upgradezi skill-urile, te poți gândi la cele 3 mari categorii de Web Developeri:

  1. Front-End Developer
  2. Back-End Developer
  3. Full-Stack Developer

Ce skill-uri tehnice trebuie să ai pentru a deveni Web Developer?

  1. HTML & CSS – împreună, acestea controlează modul în care arată și structura generală a website-ului.
  2. PHP/MySQL – limbaj de programare de back-end – cu care se lucrează la nivel de server; este un limbaj usor de învățat, iar avantajul principal este ca poate fi utilizat atât pentru site-uri simple, de prezentare, cât și pentru aplicații complexe, din orice domeniu, folosind diferite framework-uri (Symfony, Laravel). În prezent, aplicații precum Facebook sau Wikipedia au module dezvoltate în PHP.
  3. JavaScript Fundamentals – limbaj de programare căutat în proporție de 80% din companiile care angajează pe rolul de Web Developer, deoarece îți permite să creezi și să actualizezi content în mod dinamic pe website. În practică, te vei afla în postura de a învăța un anumit framework de JavaScript, iar cel mai popular dintre ele este React
  4. Baze de Date-SQL – este limbajul care lucrează în spatele scenei pentru a depozita și structura date.
  5. JavaScript Advanced – React – o bibliotecă de JavaScript prin care putem construi componente reutilizabile mult mai ușor. În cadrul cursului vom învăța principiile de bază ale lui React, dar și a ecosistemului lui (Redux, React Router, 3rd party libraries)
  6. Git&Bitbucket
  7. Agile Fundamentals
  8. Baze de Date noSQL – îți permite să interoghezi date atunci când ai o structură a datelor ce se schimbă cu o frecvență foarte mare, în timp ce SQL se adresează unei structuri predefinite.
  9. Fundamentals of Software Testing
  10. Automated Testing with Python and Selenium – ca și Web Developer, este necesar să îți testezi în permanență paginile web pentru a vedea posibilele erori și pentru a face debugging

Noi, la Telecom Academy, am inclus toate aceste cursuri în cadrul unui pachet complet pe care îl poți achiziționa la un preț mult mai avantajos și pe care îl poți parcurge într-un an de la înscriere. Bineînțeles, accesul la materiale nu se va restricționa după aceasta perioadă. Vei avea parte de materiale scrise, materiale video, resurse suplimentare cu exerciții, examenele de capitol și finale, dar cel mai important: PROIECTE practice pe care le vei include în portofoliul tău, atât de necesar în viitoare procese de recrutare pe care le vei parcurge. Toate acestea se vor parcurge pe platforma noastră de e-learning https://cursuri.telacad.ro, unde poți vizualiza deja variante demo ale acestor cursuri.

 

    Sponsori și parteneri