fbpx

Competențele digitale obligatorii din CV-ul tău

Competențele digitale sunt compentețele pe care le vei găsi menționate în descrierea oricărui job și pe care le vei folosi indiferent de domeniul în care lucrezi sau vei lucra. Ele se mai numesc competențe transferabile, deoarece se pot transfera de la un job la altul, de la un proiect la altul, de la o industrie la alta. De asemenea, noi toți ne folosim de competențele noastre digitale zilnic: atunci când trimite un email, când completăm un document cu date personale pentru o cerere, când participăm la un meeting cu colegii, când facem un curs la facultate, etc.

Digitalizarea este un proces ce s-a realizat în mod accelerat datorită pandemiei și care își pune amprenta, fie că ne place sau nu, în orice domeniu.

În perioada aceasta, există multe persoane care doresc să facă un pas în plus în educația lor, fiind mai mult sau mai puțin constrânși de circumstanțe. Există foarte multe procese și proceduri de lucru care se schimbă în această perioadă datorită lucrului remote și modului diferit de a face business, însă cu toții trebuie să ne adaptăm cât se poate de repede. Ba chiar, ar trebui să fim cu un pas înainte, deoarece investiția în educație este singura investiție care îți aduce rezultate garantate pe termen lung.

Indiferent că ești asistent manager, barman, șofer, antreprenor, freelancer, contabil, programator, inginer, profesor, elev, student, etc TREBUIE să ai aptitudini sau competențe digitale.

Fă un exercițiu de imaginație. Ce îți vine în cap când auzi cuvântul DIGITALIZARE? Internet, calculator, email, videoconferință. Indiferent de vârsta pe care o ai și ocupația ta, trebuie să știi cum funcționează acest ecosistem și cum sunt legate elementele între ele. Cunoașterea Pachetului Microsoft Office este esențială indiferent de job, lucrul pe care îl poți verifica și tu chiar acum. Mergi pe LinkedIn și dă un search pentru a vedea diverse descrieri de job-uri și te vei convinge. Pachetul Microsoft Office se referă în principal la Excel, Word, PowerPoint și Acces, însă astăzi vom vorbi despre Excel.

Microsoft Excel este un program de calcul tabelar creat de Microsoft și poate fi folosit pe orice tip de device. Acesta permite oamenilor să împărtășească în mod convenabil munca lor cu alții și să-și organizeze datele. Multe companii colectează date din mai multe surse, care includ tranzacții în magazine, vânzări online și rețele sociale. Aceasta înseamnă că au nevoie de o modalitate rapidă și eficientă de a strânge datele și de a le analiza. Excel este cel mai adesea folosit pentru informații financiare și date relevante pentru informațiile financiare; cu toate acestea, poate fi folosit și pentru alte procese, ca de exemplu lista de resurse umane.

Excel permite utilizatorilor să construiască o varietate de diagrame excelente, incluzând diagrame plăcilor, grafice de coloane în grup și tabele. Acest lucru îi ajută pe utilizatori să își vizualizeze datele. Excel permite, de asemenea, formatarea condiționată, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot folosi diferite culori, precum și bolding, nuanțe și cursive pentru a ajuta la diferențierea datelor. Liniile de trend sunt capabile să se extindă dincolo de liniile fiecărui grafic și să ajute să ofere predicții și previziuni. Datele pot fi importate și exportate dintr-o varietate de fișiere. Poți face foarte multe lucruri cu Excel, de la un nivel foarte basic, până la un nivel avansat.

Hai să vedem topul nostru format din 7 motive pentru care trebuie să îți dezvoți competențele digitale începând cu Excel.

  1. Organizarea datelor

Unul dintre cele mai mari beneficii ale programului Excel este funcția sa principală: Capacitatea de a organiza cantități mari de date în foi de calcul și hărți logice ordonate. Cu datele organizate, este mult mai ușor de analizat și digerat, mai ales atunci când este folosit pentru a crea grafice și alte reprezentări de date vizuale.

  1. Formulare și caracteristici de calcul

În funcție de înțelegerea și abilitățile tale cu Excel, formulele și ecuațiile pot fi folosite pentru a calcula rapid atât ecuații simple cât și cele complexe folosind cantități mari de date.

  1. Asistență terță parte

Excel este, în esență, considerat standard pentru software-ul de calcul tabelar și, ca atare, se bucură de un sprijin considerabil pe o serie de platforme, inclusiv smartphone-uri și tablete. Majoritatea programelor de calcul tabelar acceptă, de asemenea, să importe foi Excel în formatele lor native și să exporte propriile foi de calcul ca fișiere Excel.

  1. Integrare Office

Ca parte a suitei Microsoft Office, Excel lucrează cu aproape toate celelalte programe Office. Foile de calcul Excel pot fi adăugate cu ușurință în documente Word și prezentări PowerPoint pentru a crea mai multe rapoarte dinamice din punct de vedere vizual sau prezentări.

  1. Posibilitatea de colaborare pe documente

Cu Office și OneDrive sau SharePoint, mai multe persoane pot lucra împreună la un document Word, o foaie de calcul Excel sau o prezentare PowerPoint. Colaborarea este importantă în multe spații de lucru. Deoarece majoritatea proiectelor necesită accesarea de fișiere de către o mulțime de utilizatori, configurațiile de colaborare au devenit necesare.

  1. Utilizarea Financiară

Gestionarea financiară personale poate fi o provocarea, mai ales atunci când încerci să planifici plăți și economii. Formulele din Excel te pot ajuta să faci un plan de economii, un plan de investiții, un buget personal, un buget al companiei tale sau al întregii familii.

  1. Securitate

Fișierele Excel pot fi protejate cu o parolă pentru securitate suplimentară. Un utilizator poate crea o parolă prin programare Visual Basic sau direct în fișierul Excel. Excel îți oferă posibilitatea să îți protejezi datele, pentru a împiedica o persoană să deschidă un registru de lucru fără parolă, pentru a acorda acces doar în citire la un registru de lucru sau doar pentru a proteja o foaie de lucru astfel încât să nu ștergeți din greșeală vreo formulă.

Cursurile noastre Excel Fundamentals și Excel Intermediate îți vor face introducerea în această lume a digitalizării. Poți opta pentru cursuri cu predare sau cursuri online în regim self-study pe platforma noastră de e-learning. Aici vei găsi materiale scrise, materiale video care abordează exerciții practice, examene și proiecte pe care sa exersezi noțiunile învățate.

Nu uita să îți listezi competențele digitale în CV și să le folosești și în viața de zi cu zi, pentru a îți ușura diverse activități.

 

 

 

 

 

 

 

    Sponsori și parteneri