fbpx

Avantajele unui curs online de programare

Cursurile online de programare sunt o modalitate eficienta de a acumula cunostinte si de a mentine, totodata, un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Majoritatea persoanelor care opteaza pentru un curs online de programare doresc sa isi extinda setul de abilitati sau sa dobandeasca o perspectiva diferita asupra unui subiect nou.

Cand vine vorba de cursurile online, cei care opteaza pentru aceasta varianta se afla intr-una din urmatoarele categorii:

  • Angajati full-time carora nu le permite programul sa urmeze cursuri traditionale
  • Studenti care urmeaza mai multe cursuri simultan
  • Persoane care au o viata incarcata, fac parte din familii mari si au multe responsabilitati
  • Persoane care calatoresc foarte mult
  • Persoane care doresc sa invete in ritm prorpiu

Cursurile online permit oricui sa invete atat de acasa, cat si de la locul de munca sau chiar din cafeneaua preferata si sunt ideale pentru persoanele care duc lipsa de timp si aleg sa foloseasca fiecare secunda in mod eficient.

Cand vine vorba de programare, acest domeniu este unul pe cat de complex, pe atat de fascinant. Cursurile de programare ofera un avantaj competitiv intr-o lume bazata pe tehnologie si continua dezvoltare. Iata cateva avantaje pentru care cursurile online de programare sunt o alegere potrivita pentru pasionatii acestui domeniu:

 

Poti invata in ritmul tau

Toata lumea invata la viteze diferite, iar unele persoane se lupta deseori sa tina pasul cu activitatea din cadrul unei clase.  In plus, fiecare om foloseste diverse tehnici cand incearca sa invete ceva nou.

Invatarea la distanta iti permite sa decizi de unul singur ce fel de metoda vei folosi pentru a invata cu mai multa usurinta si iti da sansa de a aborda tehnica ta preferata de invatare, mai ales ca platformele de e-learning din prezent sunt foarte bine personalizate. Platforma noastra de e-learning este: https://cursuri.telacad.ro/

Daca esti pasionat de programare si doresti sa incepi un drum profesional in acest domeniu, nu este nevoie sa inveti limbajul de programare in cadrul unui grup format din mai multe persoane.

In cazul cursurilor traditionale, poate fi dificil pentru cursanti sa primeasca asistenta individuala, intrucat indrumatorul trebuie sa-si imparta atentia pentru toate persoanele prezente.

Daca optezi pentru un curs online de programare, vei beneficia totodata de asistenta continua si vei putea pune intrebari daca apar nelamuriri, acest lucru fiind ideal in cazul in care ritmul tau de invatare nu este compatibil cu al altor persoane.

Ai acces la optiuni de cost diverse

Majoritatea persoanelor considera ca toate cursurile online sunt mult mai costisitoare decat cele traditionale. Cu toate acestea, numarul cursurilor gratuite din mediul online il depaseste cu mult pe cel al cursurilor traditionale.

Daca te-ai hotarat sa incepi un curs online de programare, vei avea nevoie doar de un dispozitiv care sa te tina conectat la internet. Nu va fi nevoie sa ajungi intr-un anumit loc pentru a participa la curs si nu va trebui sa platesti pentru alte resurse care sa faciliteze procesul de invatare.

Spre deosebire de cursurile universitare sau cele oferite de centrele de invatare, pretul cursului online nu va lua in considerare costuri suplimentare pentru facilitatile cladirii. Drept urmare, plata se va concentra doar pe resursa informationala, de cele mai multe ori cursurile online fiind o alternativa mai ieftina a celor traditionale.

Majoritatea cursurilor online ofera optiuni de plata flexibile care se potrivesc circumstantelor fiecarei persoane in parte, fara sa implice costuri suplimentare.

Te poti bucura de o multitudine de posibilitati

Furnizorii de cursuri online de programare pun la dispozitie cursantilor o gama uriasa de cursuri pe care multe institutii traditionale nu le pot oferi in acelasi format. Programarea este un domeniu vast care curpinde o sumedenie de informatii, tocmai de aceea este necesar un model de invatare pas cu pas concentrat pe module de invatare atat pentru incepatori, cat si pentru avansati si profesionisti.

Institutiile traditionale se bazeaza in general pe cursuri care cuprind un bagaj mare de informatii, pe cand cursurile online sunt structurate mult mai bine si se axeaza detaliat pe fiecare unitate de invatare in parte. Acest lucru iti ofera posibilitatea de a decide de unul singur ce fel de curs ti se potriveste cel mai bine.

Mai mult de atat, cursurile online de programare permit cursantilor sa parcurga informatiile de oricate ori este nevoie, fara sa duca grija notitelor pierdute sau a detaliilor neclare.

Asigura echilibru intre viata si profesie

Daca ai un loc de munca cu program full-time, timpul tau liber este destul de limitat. De asemenea, daca programul este impartit in ture, poate fi destul de greu sa tii pasul cu un curs traditional care are un program fix.

Cursurile online de programare sunt o alternativa flexibila. Datorita faptului ca procesul de invatare se desfasoara online, nu trebuie sa iti faci griji pentru restul locurilor in care trebuie sa ajungi sau pentru sarcinile pe care trebuie sa le finalizezi intr-un anumit interval de timp. Astfel, cursurile online de programare sunt solutia perfecta in cazul in care job-ul sau alte activitati iti limiteaza timpul.

Sunt recunoscute cursurile online?

Cursurile online de programare, la fel ca cele traditionale, sunt doar o metoda de invatare. Daca iti doresti o certificare, la finalul cursului poti fi evaluat in acelasi mod ca in cazul unui curs traditional.

Una dintre cele mai des auzite intrebari este urmatoarea: “Cursurile online vor oferi acelasi nivel de certificare ca si un curs bazat pe clase fizice?”. Ei bine, cursurile online de programare sunt recunoscute pe scara larga si pot fi un ajutor la fel de bun in inceperea sau dezvoltarea unei cariere in programare precum si metoda cursurilor clasice!

Mai multe detalii despre cursurile noastre de programare gasesti aici.

 

 

 

 

 

    Sponsori și parteneri