fbpx

De ce ar trebui să înveți Microsoft Office?

Atunci când vorbim despre Microsoft Office, cu toții ne gândim la acele binecunoscute instrumente, prezente pe fiecare calculator, pe care le-am utilizat cel puțin odată în viață. Fie că ești elev, student, fie angajat, liber profesionist sau deții o afacere, cu siguranță te-ai ajutat de Excel, Powerpoint și Word.

Sunt instrumentele esențiale pentru lucrul în digital și programe excelente pentru creșterea productivității, indiferent de domeniu.

 

Ce include pachetul Microsoft Office:

  • Microsoft Word – program complex de procesare de text. Îți pune la dispoziție numeroase instrumente pentru grafică și desen. Cu ajutorul lui poți crea facturi profesionale, scrisori oficiale, e-mail-uri sau invitații pentru evenimente.
  • Microsoft Excel – este cel mai utilizat instrument de calcul tabelar, ce include instrumente de calcul, grafice, tabele și suport pentru limbajul de programare macro.
  • Microsoft PowerPoint – program pentru crearea de prezentări.
  • Microsoft OneNote – program gratuit  pentru luarea notițelor.
  • Microsoft Outlook – program de e-mail.
  • Microsoft Publisher – program de editare desktop.
  • Microsoft Access – soluție de gestionare a bazelor de date.

Pentru că suita Microsoft Office este folosită de atât de multe companii și este extrem utilizată și în mediul educațional, cunoașterea sa devine deja o nevoie. Însă, pentru a înțelege mai bine, iată câteva motive pentru care trebuie să înveți Pachetul Office:

 

1. Este utilizat de 90% din companiile din întreaga lume

Microsoft Office este cel mai utilizat pachet de instrumente pentru partajarea, editarea și prezentarea datelor și informațiilor în companii. Toți profesioniștii sunt foarte familiarizați cu Office. Dată fiind popularitatea sa, cunoașterea elementară a pachetului devine o cerință, nu o opțiune atunci când vine vorba de angajare.

Pentru unele persoane Google Docs poate fi o alternativă bună la Microsoft Office. Însă, fiind un serviciu care se bazează pe stocarea datelor în cloud, acestea nu sunt accesibile și offline. De aceea, Office domină în continuare piața. Astfel, dacă înveți din timp să lucrezi cu acestea, cel mai probabil te vor ajuta pe tot parcursul carierei tale.

 

2. Nu te poți angaja dacă nu cunoști Office

Cum spuneam anterior, pe piața actuală a locurilor de muncă, cunoașterea instrumentelor Microsoft Office este esențială. Documentarea, procesarea, analizarea și prezentarea datelor sunt practici comune în toate companiile. Iar abilitățile în MS Office, în special în Word, Excel și PowerPoint este semnificativă. Un certificat de absolvire a cursurilor de Microsoft Office adăugat în CV aduce valoare și sporește șansele de angajare în orice domeniu.

Dacă ești interesat de un loc de muncă, vei vedea că angajatorii caută eficiența, iar MS Office este una dintre competențele necesare pe care trebuie să le întrunești. Fie că este vorba despre un job în contabilitate, administrarea afacerilor, vânzări, marketing ori orice altă industrie, lucrul în Office este necesar.

 

3. Sporește productivitatea și munca în echipă

Poți comunica și colabora cu echipa mult mai eficient și mai ușor cu instrumentele MS Office. Fie că utilizezi Outlook pentru e-mail, ori te folosești de funcțiile de co-autor în Word și PowerPoint, poți să lucrezi efectiv în același timp cu echipa ta, pe același proiect. Astfel, erorile în comunicare sunt evitate și munca este mult mai productivă.

De asemenea, Microsoft Excel este binecunoscut pentru eficiență. Îți permite să introduci date, să faci calcule rapide și să analizezi datele la un nivel mai avansat. Prin formulele și instrumentele pe care Excel ți le pune la dispoziție, poți îndeplini mult mai rapid și mai simplu sarcini laborioase, fără asistență, crescând astfel productivitatea. Pentru a învăța Excel la un nivel avansat, va trebui să apelezi la cursuri Microsoft Office.

4. Încredere

Companiile și utilizatorii din zilele noastre utilizează Office și continuă să o facă, grație încrederii pe care au acumulat-o în decursul anilor. Oferind o varietate de funcții avansate și o platformă interactivă și ușor de învățat, MS Office elimină nevoia altor programe sau aplicații adiționale. Astfel, rămâne întotdeauna pe primul loc.

Oricine își dorește să își îmbunătățească abilitățile în Office poate urma cursurile oferite de Telecom Academy. Indiferent de nivelul actual, îți oferim training în utilizarea programelor din suita Office și te pregătim pentru un viitor job.

 

Nu mai sta pe gânduri și înscrie-te și tu la cursurile noastre de Microsoft Office!

 

    Sponsori și parteneri