fbpx

Organizarea ședințelor prin Cisco WebEx

Anul acesta ne-a pus la o grea încercare pe toți. Am fost nevoiți sa ne adaptăm unor condiții cu care nu am fost obișnuiți până acum pentru a depăși momentele critice la nivel mondial de sănătate.

Noi, Telecom Academy, ne-am adaptat din mers și am regândit, alături de instructorii noștri, modul în care am făcut lucrurile în ultimii 13 ani de activitate. Am organizat ședințe prin Cisco WebEx cu predare și ne-am bucurat sa vedem ca aceasta modalitate de învățare a fost apreciata.

Aproximativ 80% din cursanții noștri au fost încântați de faptul ca nu mai trebuie sa piardă aproximativ 1h prin traficul aglomerat. Acestia au apreciat ca nu au fost nevoiți să sisteze procesul de învățare pe parcursul Stării de Urgență. Bineînțeles, există și dezavantaje la organizarea ședințelor prin Cisco WebEx, în special pentru cursurile în care ar fi mai utile laboratoarele de tipul hands-on. Însă instructorii noștri de CCNA și Linux și-au dat tot interesul și au găsit soluții de înlocuire a setup-ului unui laborator cu un simulator. Le mulțumim pe aceasta cale și ii felicităm pentru succesul avut.

Totuși, situația de criza este încă prezenta la nivel mondial, și chiar dacă interdicțiile încep sa se relaxeze treptat, se recomandă în continuare să menținem și să aplicăm măsurile de siguranță, pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru. Asa ca vom menține în continuare pentru anumite cursuri, acolo unde este posibil, modalitatea de desfășurare a ședințelor cu predare prin platforma Cisco WebEx. WebEx este un tool complex, oferit de CISCO, cu ajutorul căruia ședințele de curs se vor desfășura într-un mod optim. Mai multe detalii despre organizarea cursurilor noastre găsești aici.

 

Ce trebuie să faci tu?

Este simplu. Dacă nu ai un cont deja creat, nu este o problema. Pentru ziua și ora la care cursul tău este programat vei prim pe mail o invitație care arata asa:

După ce apeși butonul Join meeting ți se va deschide o fereastra în care ți se solicită descărcarea executabilului temporar

și instalarea temporară a aplicației Cisco WebEx Meetings, pentru meetingul stabilit.

După ce ai accesat executabilul aplicației Cisco WebEx Meetings, ți se va deschide o fereastră în care va trebui să introduci credentialele primite prin email.

Apoi faci click pe Join Meeting.

Fereastra de meeting, va arata ca în imaginea de jos. Este important sa iți testezi microfonul și căștile audio pentru o funcționare corectă. Te rugăm însă să oprești microfonul în timpul cursului, pentru a nu fi întreruptă comunicarea instructorului. Îl poți reporni atunci când ai întrebări, nelămuriri sau răspunsuri la întrebările adresate de instructor.

Dacă totuși dorești să iți faci un cont , intra pe https://www.webex.com/, urmărește pașii și completează informațiile solicitate.

Ce mai trebuie să știi?

  • În ziua și la ora în care cursul tău este programat în mod normal, sa ai un calculator cu o conexiune cat mai bună la internet.
  • Instructorul are tot timpul ecranul calculatorului său share-uit cu participanții. Poți vedea tot ce lucrează acesta și în același timp poți auzi explicațiile sale.
  • Ședințele de curs sunt în continuare interactive, pentru că poți să îi pui întrebări instructorului oricând ai neclarități.
  • Poți să dai și tu share-screen, ca instructorul să poată vedea ce ai lucrat și să corecteze eventualele greșeli.

 

Dacă îți este imposibil să participi chiar și la sesiunea online, vei putea să vezi întregul curs, a doua zi. Vei putea descărca înregistrarea din email-ul primit de la Webex Telacad.

Nu iți face griji, noi ne ocupăm de pregătiri. Vei primi detaliile necesare logării pentru sesiunea ta WebEX în timp util, prin e-mail și/sau sms.

    Sponsori și parteneri