fbpx

Top 10 joburi ale viitorului din industria IT

Tehnologia avansează din ce în ce mai repede, venind cu inovații surprinzătoare de la o zi la alta, iar cererea pentru locurile de muncă în industria IT continuă și ea sa crească.

Se preconizează că se va întâmpla o nouă schimbare majoră în următorii câțiva ani. Locurile de muncă tradiționale vor face o tranziție către roluri mai axate pe dezvoltarea tehnologiilor avansate, inclusiv în sectoarele preocupate de:

  • Inteligență artificială (AI)
  • Realitate augmentată (RA)
  • Realitate virtuală (VR)
  • internet of things solutions (IoT)

De fapt, creșterea cererii pentru locurile de munca în IT și tehnologie a depășit-o deja pe cea din alte industrii.

Rolurile moderne din majoritatea companiilor se îndreaptă tot mai mult spre transformarea digitală a practicilor comerciale, ceea ce înseamnă că o mulțime de joburi tradiționale vor fi redefinite pentru a include mai multe abilități tehnologice.

A avea un set puternic de competențe IT este un criteriu major în decizia finală a angajatorilor. Cu toate acestea, companiile caută noi recruți ce pot deține o combinație de abilități care trebuie să fie corelate și adaptabile sectorului de afaceri în care aceștia activează.

Așadar, care vor fi cele mai dorite locuri de muncă ale viitorului în industria IT?

 

  1. Computer Vision Engineer

Se preconizează că investițiile continue în AR și VR vor ajunge la 215 miliarde de dolari în 2021, așadar, se așteaptă să existe o cerere uriașă pentru acești ingineri. Job-ul presupune construirea și îmbunătățirea viziunii computerizate utilizând analize și algoritmi de învățare automată.

Din perspectiva progreselor tehnologice și a ingineriei, acești specialiști încearcă să automatizeze sarcinile pe care sistemul vizual uman le poate face. Ei sunt preocupați de extragerea automată, analiza și înțelegerea informațiilor utile dintr-o singură imagine sau dintr-o secvență de imagini. Acest lucru implică dezvoltarea unei baze teoretice și algoritmice pentru a obține o înțelegere vizuală automată.

 

  1. Inginer Machine Learning

Aceștia sunt programatori mai avansați care lucrează pentru a dezvolta sisteme de AI ce pot învăța și utiliza cunoștințele pe care le dobândesc. Se preconizează că aproape fiecare companie va utiliza inteligența artificială într-o formă sau alta, deci acesta este un job care va avea o mare cerere în viitor.

Principalele atribuții constau în implementarea soluțiilor de învățare automată în producție, optimizarea soluțiilor pentru performanță și scalabilitate, asigurarea unui flux bun între baza de date și sistemele back-end și implementarea codului personalizat de învățare automată.

 

  1. Analist de rețea

Acești specialiști sunt capabili să își aplice abilitățile tehnice pentru a monitoriza și gestiona informații în timp real despre traficul de rețea și modul în care acestea pot afecta afacerea.

Analiștii de rețea creează configurații hardware și software pentru a îmbunătăți funcționalitatea unei rețele. Este responsabilitatea lor să se asigure că toate computerele dintr-o anumită rețea pot comunica în mod eficient între ele. De asemenea, li se poate cere să vină cu soluții tehnologice la problemele afacerii și, prin urmare, vor fi implicați atât în ​​partea organizațională a unei companii, cât și în cea tehnică.

 

  1. Analist securitate

Securitatea cibernetică a devenit un motiv de îngrijorare din ce în ce mai mare pentru proprietarii de afaceri. Analiștii de securitate au fost întotdeauna la mare căutare și vor continua să fie. Acești specialiști au o vastă cunoaștere a domeniului IT și vin cu soluții pentru a asigura securitatea datelor.

Astfel, analistul de securitate joacă un rol vital în păstrarea în siguranță a informațiilor unei organizații. El lucrează pentru a identifica și corecta defectele din sistem, soluțiile și programele de securitate ale companiei, recomandând în același timp măsuri specifice care pot îmbunătăți securitatea generală a companiei.

 

  1. Inginer Cloud

Tot mai multe organizații își mută sistemele în cloud. Astfel, o mulțime de companii se vor baza pe un specialist care să se ocupe de procesele interne și externe.

Inginerul în cloud, așa cum sugerează și numele, este un profesionist IT responsabil pentru procesele tehnice care implică un mediu de lucru în cloud. Jobul include sarcini de gestionare, planificare, arhitectură și monitorizare a sistemelor cloud.

 

  1. Dezvoltator de aplicații

Un domeniu care a cunoscut o creștere incredibilă a popularității este cel al dezvoltării aplicațiilor. Există literalmente milioane de aplicații disponibile astăzi, de la aplicații muzicale la aplicații bancare, care îi ajută pe oameni să îndeplinească sarcini specifice.

Un dezvoltator de aplicații este un inginer software pentru computer, ale cărui responsabilități principale includ crearea, testarea și programarea aplicațiilor pentru computer, smartphone și tablete.

În viitor, afacerile vor folosi „o aplicație pentru orice”. Dezvoltatorii de aplicații vor fi la mare căutare, fiind responsabili pentru identificarea nevoilor companiei pentru a proiecta aplicația ideală.

 

  1. Analist de Business Intelligence

Acești specialiști colectează date din diferite surse pentru a analiza și dezvolta poziția în care se află în prezent o companie în sectorul său și cum își pot reduce cheltuielile generale și îmbunătăți performanța.

Astfel, analiștii de business intelligence (BI) transformă datele în informații care stimulează valoarea afacerii. Prin utilizarea analizei datelor și a tehnicilor și tehnologiilor de modelare a datelor, analiștii BI pot identifica tendințele care pot ajuta alte departamente, manageri și directori să ia decizii de afaceri eficiente pentru a moderniza și îmbunătăți procesele organizației.

 

  1. Dev Ops Lead

Rolul principal al Dev Ops este de a supraveghea, direcționa și gestiona echipe de dezvoltatori de aplicații, precum și alți analiști de date care sunt luați în considerare de companii. Acești experți vor combina abilitățile tehnologice cu dezvoltarea afacerii și abilitățile de gestionare a proiectelor de care au nevoie companiile pentru a-și conduce afacerea în direcția corectă și într-un mod eficient.

 

  1. Administrator baze de date

Pe măsură ce mai multe companii se îndreaptă spre utilizarea mai multor opțiuni software care încorporează AI, este imperativ ca acestea să păstreze baze de date foarte bine întreținute pentru a se asigura că toate produsele lor software continuă să funcționeze corect și eficient.

Astfel, administratorii bazelor de date utilizează software-uri de ultimă generație pentru a stoca și organiza datele critice ale companiei lor. DBA joacă un rol important în coordonarea sistemelor pe care analiștii le folosesc pentru a utiliza datele în planuri strategice de afaceri.

 

  1. Specialist în asistență pentru utilizatori

De-a lungul timpului, companiile au trecut prin numeroase transformări digitale și au descoperit că trebuie să se concentreze pe asigurarea faptului că forța lor de muncă trece și se adaptează în același timp. Specialiștii în asistență pentru utilizatori sunt profesioniști care pot ajuta în acest sens oferind instruire angajaților. Astfel, le permit să își dezvolte abilitățile și să se simtă încrezători folosind software-uri și tehnologie de ultima generație.

Așadar, viitorul rezervă multe oportunități pentru pasionații de tehnologie. Un ultim aspect de menționat este faptul că va fi foarte important ca, pentru fiecare nouă funcție tehnologică, candidatul să dețină o combinație de abilități, cum ar fi o bună comunicare și empatie, alături de cunoștințele tehnice de care are nevoie pentru aceste funcții.

    Sponsori și parteneri