fbpx

10 Motive să înveți NodeJS pentru succesul carierei tale

După mai bine de 20 de ani, JavaScript a ajuns să fie cel mai popular limbaj al planetei. În 2009, NodeJs a luat naștere.

Rolul lui este acela de a permite programatorilor să ruleze cod JavaScript. Acesta se poate rula pe platforme precum servere, desktop-uri și chiar telefoane mobile. JavaScript a evoluat constant, câștigând an de an popularitate în rândul comunităților de software development. Toată această evoluție l-a făcut să fie din ce în ce mai dorit și în alte arii software.

Practic cu un singur limbaj de programare se poate crea o întreagă soluție software Back-End, Front-End și Mobile. Acest lucru a fost pe placul multor programatori Front-End deoarece au putut migra foarte ușor către alte domenii software. De asemenea, a făcut mai accesibilă abordarea domeniului de Back-End deoarece JavaScript este un limbaj relativ simplu care se poate învăța mai repede, comparativ cu Java sau PHP.

Iată topul nostru format din 10 motive pentru care ar trebui să adaugi skill-urile NodeJS în profilul tău de LinkedIn:

 

  1. Cu ajutorul lui NodeJS poți crea servere web pentru propriile tale aplicații Front-End/Mobile sau Desktop folosind limbajul JavaScript. Acest limbaj este usor de învățat si utilizat.
2. NodeJS te poate ajuta să automatizezi diverse acțiuni precum crearea de fișiere, popularea lor sau acționarea unor task-uri ce comunică cu internetul.

 

3. NodeJS este foarte căutat pe piața muncii. Tot mai multe companii îl folosesc deoarece este relativ usor de învățat și de utilizat. Se adresează mai ales pentru persoanele care au mai lucrat cu JavaScript în trecut.
4. Dacă ești un programator Front-End și vrei să încerci și partea de Back-End, poți începe cu NodeJS. Vei utiliza același limbaj de programare așa că mai rămâne doar să înveți principiile domeniului Back-End.
5. NodeJS are parte de o comunitate foarte activă. Dacă întâmpini probleme, cel mai probabil vei putea să le rezolvi luând în calcul numeroasele tipuri de resurse disponibile.
6. Node îți pune la dispozitie cea mai mare librărie de pachete software din lume. Ai acces la numeroase pachete de cod care te pot ajuta să îți transformi ideea într-un proiect real!
7. Dacă te pasionează domeniul arhitecturilor cloud, NodeJS reprezintă un bun start in realizarea unor sisteme distribuite. Este foarte des utilizat împreună cu tehnologii precum Kubernetes și Docker.
8. Poți realiza chiar si aplicații web cu ajutorul lui NodeJS! Folosind NodeJS poți să compui aplicatii web ce ruleaza pe server. Se pot folosi clasicele tehnologii HTML, CSS si JavaScript pentru a interacționa cu utilizatorul!
9. Multe dintre conceptele pe care le vei învăța de la JavaScript si NodeJS se vor regăsi si in alte limbaje de programare / infrastructuri software precum C# sau Java. Dacă esti comfortabil utilizând NodeJS, vei putea face tranzitia cu ușurință către alte tehnologii.
10. Există numeroase unelte și pachete software care se pot folosi de NodeJS. multi giganți din industria IT au înțeles valoarea lui NodeJS și au creat soluții care pot lucra împreună cu NodeJS. Asta inseamna că există o piață foarte bogată a locurilor de munca în domeniile enterprise.

Așadar, dacă îți dorești o carieră ca Back-End Developer sau Full-Stack Developer, îți recomandăm să te înscrii la cursul nostru NodeJS Fundamentals. Acesta se adresează persoanelor care au deja cunoștințe de JavaScript pe partea de Front-End/Mobile. Persoane care au mai interacționat cu un limbaj de programare, developerilor care doresc să își upgradeze skill-urile tehnice. Front-End Developerilor care doresc să învețe dezvoltare Back-End și să obțină o poziție de Full-Stack Developer.

Cursul NodeJS Fundamentals conține, după cum te-am obișnuit deja, materiale scrise, materiale video, exerciții și resurse suplimentare realizate de instructorul nostru, Daniel Iovescu.

    Sponsori și parteneri