fbpx

Ce examen IELTS este potrivit pentru tine?

Testul IELTS te poate ajuta să călătorești în lume, să obții locul de muncă pe care ți l-ai dorit mereu sau pur și simplu să demonstrezi că ți-ai îmbunătățit competențele de limba engleză. Există mai multe tipuri de teste IELTS pe care le poţi susţine, iar alegerea testului potrivit pentru tine depinde de ceea ce dorești să faci pe viitor. Iar dacă dorești o carieră în IT&C, cu atât mai mult te vei lovi de limba engleză.

Înainte de a te programa în vederea testării, asigură-te că ai ales corect tipul testului. Nu știi ce test IELTS ar trebui să alegi? Te ajutăm să găsești testul potrivit pentru nevoile tale.

Testul IELTS Academic

Testul IELTS Academic te va ajuta să îți îndeplinești aspirațiile educaționale oriunde în lume sau dacă dorești să lucrezi într-o organizație dintr-o țară anglofonă. Acest test reflectă o parte dintre caracteristicile limbajului academic și evaluează în ce măsură ești pregătit pentru a începe să studiezi sau să te formezi profesional.

Alege acest test dacă dorești:

  • să studiezi la nivel universitar sau postuniversitar oriunde în lume
  • să soliciţi o viză de student de nivel 4 la orice universitate din programul britanic Tier 4
  • să lucrezi într-o organizație profesională într-o țară anglofonă

Testul IELTS General Training

Testul IELTS General Training evaluează capacitatea ta de a utiliza limba engleză într-un context practic, cotidian. Activitățile și testele reflectă atât situații sociale obișnuite, cât și situații de la locul de muncă.

Îți recomandăm să susţii acest test dacă dorești:

  • să urmezi studii universitare de scurtă durată (2 ani)
  • să lucrezi sau să urmezi cursuri profesionale într-o țară anglofonă
  • să emigrezi într-o țară anglofonă
  • să obții un loc de muncă mai bun în propria ta țară

IELTS for UK Visas and Immigration (UKVI)

Dacă știi că ai nevoie de o viză britanică de ședere sau imigrare, îți recomandăm testul  IELTS UKVI.  Testul are același conținut, format, nivel de dificultate și notarea ca și IELTS Academic sau IELTS General Training. Diferența constă în faptul că este susţinut la un sediu oficial IELTS for UKVI aprobat de UK Home Office. Află mai multe despre IELTS UKVI.

Înscrie-te pe site-ul British Council și poți alege să susții examenul IELTS la Telecom Academy. Vei primi rezultatele în doar 3-5 zile!

Pentru a te pregăti corespunzător citește articolul despre resursele gratuite pentru examenul IELTS: Cum te pregătești pentru susținerea unui examen IELTS?

 

    Sponsori și parteneri