fbpx

Cum organizam cursurile la Telecom Academy in “era” COVID-19?

Cursurile la Telecom Academy in “era” COVID-19

Incepand cu luna martie a acestui an, vietile noastre, asa cum le stiam, au fost total schimbate. Studentii se filmeaza facand exercitiile pentru ora de sport. Am aflat ca lucrul de acasa creste productivitatea sau ca poti participa la cursuri remote, din confortul casei tale.

Si noi, la Telecom Academy, am fost nevoiti sa ne adaptam din mers si sa regandim. Alaturi de instructorii nostri, modul in care am refacut lucrurile in ultimii 13 ani de activitate.

Ce s-a intamplat?

Cursurile pe care noi le organizam cu prezenta la sala de curs incep de obicei in 3 sesiuni. Acestea sunt organizate pe parcursul unui an: februarie, iunie si octombrie. Asadar, sesiunea din luna februarie a fost mutata in sistem de predare remote, am organizat clase virtuale cu predare prin Cisco Webex.

Schimbarea a fost apreciata de aproximativ 80% din cursantii nostri, care au fost incantati de faptul ca nu mai trebuie sa piarda aproximativ 1h prin traficul aglomerat si ca nu au fost nevoiti sa sisteze procesul de invatare pe parcursul starii de urgenta.

Bineinteles, exista si dezavantaje la organizarea claselor prin Cisco Webex, in special pentru cursurile foarte hands-on, cum ar fi CCNA si Linux, unde este dificil sa inlocuim setup-ul laboratorului cu un simulator, insa instructorii nostri au incercat sa gaseasca solutii?

 

Ce se va intampla in viitor legat de cursurile la Telecom Academy in “era” COVID-19?

Noi am stabilit deja orarul cursurilor pentru luna iunie, luand in considerare feedback-ul obtinut de la cursantii nostri si am decis ca cea mai buna solutie este organizarea cursurilor in 2 maniere: la sala de curs sau cu predare live de catre instructor prin Cisco Webex.

Cursurile cu prezenta la sala de curs se vor organiza cu respectarea masurilor de siguranta necesare pe care le tratam cu maxima seriozitate.

 

Masuri de siguranta

  • Numarul de cursanti redus in clase
  • Se va face igienizarea salilor de training inainte de fiecare curs in parte
  • Accesul in sala de training se va face doar dupa masurarea temperaturii
  • Purtarea mastii este obligatorie
  • Salile de training si holul cladirii sunt dotate cu dispensere cu gel igienizant
  • In fiecare sala vor exista servetele antibacteriene si dezinfectant cu pulverizator
  • Covarașe impregnate cu soluție dezinfectantă pe bază de clor așezate la intrarea în sală

 

In final, dorim sa le multumim cursantilor nostri care au ales sa studieze in cadrul Telecom Academy si care au fost alaturi de noi pe parcursul acestei sesiuni inedite. Abia asteptam sa ne revedem, la sediul nostru sau prin Webex!

 

 

 

 

    Sponsori și parteneri