fbpx

De ce trebuie să iei în calcul o carieră în IT?

La ce te gândești când iți alegi carieră în IT? Cu siguranță vrei să iți placă ceea ce faci, să lucrezi cu pasiune, să ai o meserie care este căutată și bine plătită. Altfel spus, vrei o carieră care să iți facă viața mai bună din cât mai multe puncte de vedere.

Pentru multe persoane, o carieră în IT bifează toate punctele de mai sus și multe altele. Așadar, dacă te gândești la ce carieră ar trebui să urmezi sau în ce direcție ar trebui să te reprofilezi, vei descoperi că IT-ul este o opțiune tare interesantă.

Iată mai jos o serie de motive pentru care ar trebui să iei în calcul faptul ca o carieră în IT ar putea fi ideală pentru tine.

Joburi multe și variate

Din moment ce tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, același lucru se întâmplă și cu job-urile din domeniu, care trebuie să îi susțină creșterea. Statisticile arată chiar și creșteri duble, de la an la an, ale numărului de joburi din zona tehnologiei, atât ca număr de locuri de muncă ale unei poziții existente și în anul precedent, cât și ca varietate a pozițiilor scoase la bătaie.

Ei bine, această creștere va rămâne în picioare și în perioada următoare, cu siguranță, fiind nevoie de din ce în ce mai multi specialiști.

Industrii și job-uri diversificate

Nu vrei să lucrezi pentru IBM, Google sau Facebook? Nicio problemă. IT-ul este și devine din ce în ce mai prezent în orice industrie – retail, design, bănci, sănătate și nu numai. Practic, IT-ul oferă infrastructura și instrumentele necesare fiecărei organizații.

Descrierile joburilor sunt, la rândul lor, diverse. Sunt joburi care necesită mai multă capacitate de analiză sau mai multe abilitați de interacțiune umană. Sunt joburi care merg mai mult în direcția tehnică sau în cea creativă. Opțiunile sunt nelimitate.

Venituri consistente

Salariile din IT sunt, în medie, cele mai mari, la nivel național și nu numai. Chiar și veniturile celor la început de drum sunt mai mult decât decente, dar cele ale IT-iștilor experimentați asigură un trai satisfăcător, fără probleme.

Costuri de educație reduse

Spre deosebire de alte cariere bine plătite, cele din IT nu necesită investiții atât de mari. Ținând cont de faptul ca multe companii angajează pe baza cunoștințelor practice, nici măcar nu este un must facultatea în sine. Există o mulțime de cursuri online sau cu prezentă fizică ce te pot pregăti pentru o cariera nișată în domeniul programării. Totodată, experiența se câștiga ușor prin internship-uri sau joburi entry level, pe care majoritatea companiilor din industrie le oferă, așadar, poți prospera ușor și cu costuri mici.

Domeniu în continuă schimbare

Nu numai ca nu vei apuca să te plictisești de o carieră în IT pentru că tot timpul apare ceva nou, fiind, poate, cea mai dinamica industrie a momentului, dar vei avea posibilitatea de a descoperi noi și noi job-uri cu care poți să rezonezi.

Gândește-te doar la faptul ca acum 20 de ani aplicațiile mobile nu existau, iar astăzi sunt o mulțime de oameni al căror job depinde de ele. Această explozie de job-uri va continua să crească și în următorii ani, iar IT-ul va ajunge pe deplin să fie fundamentul tuturor celorlalte industrii.

Zona bună de propulsie în antreprenoriat

IT-ul a oferit multor persoane cu ceva background în informatică și idei faine posibilități uriașe. O idee bună, o viziune corectă și ceva experiență în domeniu au stat și la baza Google, Amazon, Facebook, Apple și nu numai.

Vrei și tu să ajungi acolo? Atunci o carieră în IT poate să iți contureze frumos succesul.

Citește și despre „7 semne care arată că ar trebui să începi o cariera în IT

    Sponsori și parteneri