fbpx

De ce este importantă o investiție în educație?

Există numeroase studii care demonstrează că investiția în educației, atât la nivel individual, cât și organizațional și social este cea mai bună investiție pe care o putem realiza. Noi, la Telecom Academy, am militat întotdeauna pentru importanța educației non-formale din domeniul IT&C.

Ce este o investiție?

Investiția reprezintă o cheltuială efectuată în prezent în scopul obținerii unor efecte viitoare ce pot fi privite chiar ca incerte sau generatoare de risc, din cauza decalajului de timp dintre momentul investirii și cel al obținerii rezultatelor așteptate.

Ce este o investiție în educație?

Investiția în educație este un ansamblu de resurse (materiale, financiare, tehnice, umane, etc) destinate dezvoltării educaționale a unei persoane, organizații sau societăți.

Educația pe care noi o promovăm este educație non-formală, care se concentrează pe domeniul tehnic, adică IT&C, un domeniu foarte dinamic, expansiv, pentru care există locuri de muncă pe piață inclusiv pentru segmentul Entry-Level.

Vei fi nevoit să investești în educația ta tehnică și numai indiferent de situația în care te afli:

Nu ai background tehnic și dorești să faci o reconversie în carieră

 • Ești licean pasionat de IT și vrei să te folosești la maximum de putere ta intelectuală, timpul disponibil și resursele din mediul online
 • Ești student la o facultate tehnică și vrei să-ți completezi noțiunile din programa ta educațională cu tehnologii noi, de ultimă generație și cu proiecte cât mai complete
 • Ești student la o facultate non tehnică și vrei să ai un background tehnic minim obligatoriu ce are legături tangente cu domeniul ales de tine
 • Ești o persoană care lucrează deja în IT și te pregătești să faci o tranziție către o tehnologie actuală, către un proiect diferit, către o poziție mai ofertantă
 • Ești o persoană care lucrează deja în IT, ai succes în ceea ce faci, ești pasionat și dedicat, dar EȘTI CONȘTIENT că tehnologia se schimbă pe măsură ce vorbim acum și tu trebuie să ții pasul cu ea

Așadar, fie că ești cursant, profesor, instructor, inginer, Software/Web Developer, etc, ești nevoit să investești în mod continuu în educația ta.

Ce trebuie să iei în calcul atunci când investești în educația TA?

În primul rând, trebuie să ai în vedere că acesta este un proces îndelungat, pentru care trebuie să îți stabilești un plan de acțiune. Planul de acțiune poate fi un plan de pregătire, un plan de lecție și trebuie să aibă la bază obiective foarte clare: promovarea unei certificări, realizarea unei aplicații concrete, angajarea pe o anumită poziție, etc. Pentru a face aceste lucruri, ai nevoie de un research.

Chiar dacă nu discutăm despre o investiție financiară, cum ar fi achiziția de acțiuni, trebuie să iei în calcul costurile, beneficiile și riscurile. Toate acestea, trebuie evaluate în funcție de statutul tău actual. Însă, te sfătuiesc să alegi soluția de studiu care îți oferă cel mai bun rezultat, cu cea mai mică investiție de timp și bani.

În prezent, noi, la Telecom Academy, punem la dispoziția cursanților multiple modalități de învățare. Suntem diferiți, așa că metoda eficientă pentru tine, nu trebuie să fie neapărat eficientă și pentru mine. Poți opta pentru următoarele posibilități:

 • Cursuri cu predare fizică, la sediul nostru. Aceste cursuri sunt potrivite pentru oamenii care sunt din București și doresc interacțiune față în față cu trainer-ul și cu echipamentele.
 • Cursuri cu predare virtuală. Aceste cursuri sunt potrivite pentru oamenii care nu sunt din București și doresc interacțiune cu trainer-ul prin intermediul unui tool de videoconferință, precum Cisco WebEx, cel pe care îl folosim noi. De asemenea, aceste cursuri sunt potrivite pentru cei care nu se simt confortabil să interacționeze cu alți oameni în cadrul unui spațiu închis, datorită contextului epidemiologic sau călătoresc foarte mult.
 • Cursuri online în regim self-study. Aceste cursuri sunt potrivite pentru oamenii care doresc să își completeze/îmbunătățească anumite cunoștințe din domeniu, au un ritm propriu de studiu (mai accelerat/mai lent) și un program atipic. Cursurile Telecom Academy au materiale scrise, examene, activități practice și mai ales, în PROPORȚIE DE 90%, au materiale VIDEO înregistrate și editate integrat de instructorii noștri. Materialele video prezintă partea de laborator/aplicație/exerciții pe care tu trebuie să o parcurgi neapărat pentru a-ți consolida cunoștințele practice și pentru a face față interviurilor tehnice
 • Programul de Mentorat 30 Weeks-For-IT. Acest program se desfășoară pe parcursul a 30 de săptămâni. Începe prin testarea abilităților și potențialului tău, la crearea unui plan de studiu personalizat pentru fiecare săptămâna ce cuprinde 8-10 cursuri. În tot acest timp, ai la dispoziție 60 de ore 1-to-1 cu un Mentor Tehnic și 10 ore 1-to-1 cu un Mentor de Cariera care se ocupă de tine integral: pregătire tehnică, optimizare CV și profil de LinkedIn, simulare interviu, crearea portofoliului, menținerea motivației și a moralului și nu numai. Acest program se adresează cursanților care se simt descurajați și nu știu cum să își organizeze planul de studiu, de unde să înceapă și care este finalitatea. Pre-înscrierile includ o serie de teste, discuția liberă cu Mentorul de Carieră Telecom Academy și realizarea planului de studiu pentru fiecare săptămână din cele 30.

 

Care sunt beneficiile investiției în educație?

Pentru tine, ca persoană, beneficiile sunt următoarele:

–        Vei dobândi cunoștințe tehnice prin intermediul cursurilor

–        Vei putea ajunge la un anumit nivel salarial

–        Vei avea posibilități de angajare pe care le vei putea transforma în OPORTUNITĂȚI

–        Satisfacția personală pentru toate cele de mai sus

–        Vei avea un proces continuu de învățare care te va motiva și dezvolta și ulterior

–        Vei avea flexibilitate și mobilitate

Pentru organizația din care vei face parte (angajatorul tău), beneficiile sunt următoarele:

–        Productivitate crescută asigurată de un capital uman cu potențial

–        Reducerea costurilor deoarece compania nu va mai fi nevoită să recruteze persoane din exterior (timpul alocat recrutări, integrări și training-ul noilor angajați implică costuri suportate de companie)

–        Îmbunătățirea și consolidarea imaginii companiei

Pentru societate, beneficiile sunt următoarele:

–        Realizarea economiilor cu anumite beneficii sociale (cheltuieli cu șomajul, etc)

–        Creșterea venitului obținut din taxele ce survin din plata salariilor crescute

–        Creșterea nivelului de trai și a nivelului de educație a noii generații

 

Cum realizezi o investiție în educație?

Am văzut până acum ce înseamnă investiția în educație și ce avantaje îți aduce, însă a venit momentul să vedem concret cum se poate face acest lucru.

Există multiple posibilități și resurse, combină-le și acționează pe mai multe planuri pentru a beneficia cu adevărat de investiția ta, însă nu te aglomera.

Poți opta pentru cursuri ce acoperă noțiuni tehnice, resurse gratuite din mediul online, blog-uri cu sfaturi de carieră, comunități tehnice, susținerea de certificări internaționale, networking cu oameni din domeniu prin participarea la evenimente informative. Fii prezent pe LinkedIn, este cel mai bun loc în care poți face networking și studiază deja cerințele companiilor și descrierile rolurilor pe care aceștia le promovează.

  Sponsori și parteneri