fbpx

Ne vedem la Spring IT! Dă startul carierei tale!

Spring IT este un eveniment organizat de partenerii noștri, SiSC (Sindicatul Studenților din Cibernetică), alături de care vom fi și noi la această ediție.

Experiența umană din ultimul an, marcată profund de pandemie, mediul online și „noua normalitate” la care a trebuit să ne adaptăm toți cât de bine am putut, nu a fost neapărat cea mai plăcută. Încercând să gestionăm aceste vremuri fără precedent, am ajuns să ne simțim poate izolați unii de ceilalți, puși în fața necunoscutului, copleșiți de situație.

Deși lucrurile nu au avut parcursul pe care l-am fi putut prevedea, cumva ne-am trezit toți acasă, trecând prin experiențe definitorii și importante de la propriul birou sau de pe propria canapea. Timpul a mers înainte, iar noi odată cu el. Generații noi de copii au început școala, noi studenți au participat la primele cursuri și laboratoare și proaspeți absolvenți au început primul job, totul fiind remote.

În contextul acesta, tehnologia a luat amploare și platforme precum Zoom sau Cisco Webex au devenit noul mod de comunicare la muncă sau cu prietenii. Ai auzit probabil deja despre cum toate platformele de comunicare online sunt necesare și sunt într-o continuă creștere, pe bună dreptate! Datorită tehnologiei și reușim să discutăm cu cei dragi, să rămânem activi în continuare în carieră și cel mai important să ne menținem conectați.

Ce este Spring IT?

Prin intermediul Spring IT se dorește că evoluția umană să nu fie pusă pe pauză, să continuăm să implementăm și organizăm modalitățile necesare pentru a reuși să inspirăm o generație de studenți, depășind barierele timpului și spațiului.

Obiectivul nostru este să îți clarificăm concepte tehnice noi, oferindu-ți accesul la training-uri de soft skills care îți vor dezvălui ce metodologii există în spatele unui interviu și care sunt secretele proceselor de recrutare. Vei învăța deasemenea care sunt necesitățile la care te vei raporta atunci când îți construiești un brand personal urmând calea de freelancer.

Din perspectiva unei organizații studențești, SiSC (Sindicatul Studenților din Cibernetică), au înțeles repede că trebuie să își asume rolul de liant social între studenți acum mai mult ca niciodată. Întrebările care au plutit asupra lor constant au fost: Cum vor putea reprezenta noi generații de studenți și cum le vor răspunde nevoilor în contextul în care în prezent există doar interacțiune online? Cum vor putea cultiva simțul comunității, de care avem cu toții nevoie așa de mult, mai ales din fața unui ecran?

Iar noi, la Telecom Academy am înțeles la fel de repede că suntem datori să oferim tot suportul nostru necondiționat comunității IT din România, pe care o creștem cu fiecare cursant care ne trece pragul fizic sau virtual, cu fiecare curs nou lansat, cu fiecare proiect nou în care ne implicăm, cu fiecare webinar pe care îl facem.

Cu aceste scopuri în minte, Spring IT – ediția a X-a și-a conturat încet încet viziunea și misiunea și este acum în pragul spectacolului cel mare. Proiectul a început în anul 2012, din o nevoie de facilitare a interacțiunii dintre studenți și angajatori (lucru care nu s-a schimbat foarte mult) și a reușit să se definitiveze și să se dezvolte armonios și spectaculos.

Astfel, în această ediție aniversară, vom impărtăși cu voi o bucățică din realitatea de zi cu zi.

Când vor avea loc evenimentele?

Te invităm să rămâi conectat cu noi, la cea de a X-a ediție din Spring IT, unde va avea loc exclusiv prima ediție a evenimentului Meet the companies la data de 1 Martie 2021, unde te vei întâlni cu noi. Telecom Academy și bineînțeles alte companii doritoare să se implice în dezvoltarea noilor generații, precum: Infosys, Adobe, EY, Ubisoft, Axway, American Greetings, Deutsche Bank, HTSS, Allianz Bank și KPMG.

Vom continua după cu Webinarii la care poți participa între 8 – 12 martie și vei avea ocazia sa cunoști toate companiile, concret și în detaliu.

Telecom Academy la Spring IT

Webinarul nostru va avea ca temă: Ghid de cariere în IT și va fi de către Cristian Deacu.

În cadrul webinarului, vom povesti pe larg despre:

  • cele mai populare roluri în domeniul IT: Software Developer, Network Engineer, Web Developer și QA Tester.
  • aptitudinile tehnice ce sunt necesare ocupării unei astfel de poziții
  • care este parcursul profesional începând cu nivelul de Junior
  • care este importanța stabilirii unui plan de studiu bazat pe obiective reale
  • care sunt metodele de evaluare a potențialului și a cunosștințelor
  • statistici din piața muncii.

Așadar, dacă te interesează acest subiect, webinarul nostru va fi pe 10 Martie, la ora 11:30. Înscrie-te acum!

În plus, vor fi două super-Podcasturi , moderate de oameni cu experiență în domeniu se vor desfășura pe 6 și 20 martie, iar în cadrul lor vom dezbate împreună cele mai noi evenimente din sfera IT.

În prima parte vei afla mai multe despre Infosys care este o companie multinațională, oferă servicii de consultanță în afaceri și de asemenea în tehnologie informațională și externalizare, ei vor discuta în podcast și se va continua în ordinea menționată anterior.

Avem ocazia să învățăm tot ce înseamnă începutul unei cariere de succes și curajul de a îți întinde aripile și a-ți face propriul drum în industrie de la băieții de la 4MAYO, patru absolvenți care au decis că vor să ajute la dezvoltarea comunității IT prin vasta experiență pe care au dobândit-o alături de SiSC.

Băieții de la 4MAYO au o serie de podcasturi foarte interesante, am filmat și noi un podcast alături de ei despre piața IT din România.

De reținut!

Înscrierile vor avea loc în perioada 22 – 28 februarie pentru Meet the Companies și 1 – 7 martie pentru Webinarii.

Dacă ți-am captat atenția, îți garantam că te vei bucura de aceste oportunități. Și nu uita, cu o floare nu se face primăvară, dar cu Spring IT, da!

 

 

    Sponsori și parteneri