fbpx

Talent Bridge Matching Engine by Cisco Networking Academy

Cisco Networking Academy a lansat un proiect numit Talent Bridge Matching Engine, prin intermediul căruia pune la dispoziție cursanților oportunități de carieră și internship-uri de la Cisco, Parteneri Cisco sau Distribuitori Cisco.

Haideți să vedem împreună care sunt cele mai populare 8 poziții de pe Matching Engine:

 1. IT Help Desk Technician
 2. Junior/Associate Network Engineer
 3. Network Administrator
 4. Systems Engineer
 5. Cybersecurity Analyst
 6. Associate Sales Specialist
 7. Associate Accounet Manager
 8. Applications Engineer

Le vom parcurge împreună pentru a clarifica pentru toată lumea ce reprezintă aceste titulaturi, care sunt responsabilitățile principale ale unei persoane care ocupă o astfel de poziție și care sunt cerințele pe care trebuie să le îndepliniți. Partea aceasta de research este foarte importantă, deoarece astfel veți putea afla ce trebuie să faceți pentru a obține calificările care vă vor asigura invitația la interviu și de ce nu, o ofertă de job concretă.

 1. IT Help Desk Technician (poziție entry-level)

Descrierea jobului: o persoană care diagnostichează problemele tehnice pentru clienți sau colegi.  Deși de obicei nu sunt responsabili pentru rezolvarea problemei, un astfel de tehnician are capacitatea de a descoperi problema ce ulterior va fi rezolvată de o altă persoană din departamentul IT. Candidații trebuie să fie determinați, să dețină abilități interpersonale și de rezolvare eficientă a problemelor.

Responsabilități standard: va ajuta staff-ul cu task-urile zilnice, la monitorizarea și menținerea rețelei și a sistemelor de calculatoare din cadrul companiei.

Cerințe:

 • Cel puțin un examen/certificare promovat(ă) în domeniul System Admistration/System Engineering din CompTIA, Microsoft, Cisco sau altă certificare din industrie recunoscută
 • Cunoștințe de utilizare Microsoft Windows, Office 365, software utilizat în Help Desk
 • Abilitatea de a comunica într-o manieră plăcută și eficientă cu oamenii din organizație
 • Abordare metodică pentru rezolvarea problemelor utilizând tool-uri corespunzătoare
 • Abilități de organizare, time management, lucru în echipă dar și de a gestiona mai multe proiecte independente

 

 1. Junior/Associate Network Engineer

Descrierea jobului: persoană care face parte din echipa de inginer și care deține abilități puternice de comunicare, rezolvarea problemelor și suport pentru clienți. Este responsabil cu asigurarea suportului în ceea ce privește planificarea, design-ul, implementarea diverselor proceduri. Este o poziție care oferă o oportunitate bună de dezvoltare ulterioară.

Responsabilități standard: să asigure livrarea cu succes a proiectelor, să comunice constant și frecvent cu membrii echipei în ceea ce privește statusul proiectelor și taskurile alocate, să asigure soluții pentru probleme apărute în cadrul proiectelor și pentru rezolvarea tichetelor, să instaleze/configureze sisteme de rețea, să verifice rezultate prin testarea tehnologiilor implementare, să mențină calitatea serviciilor prin respectarea standardelor organizaționale, să își cultive cunoștințele tehnice și educaționale prin participarea la workshopuri educaționale, training-uri, etc.

Cerințe:

 • Certificarea CCNA
 • Cunoașterea fluentă a: noțiunilor elementare de rețelistică, protocoale de bază, rețele wireless (configurare și troubleshooting), cunoștințe elementare de UNIX, IOS
 1. Network Administrator

Descrierea jobului: Această persoană planifică expansiunea și creșterea rețelei de calculatoare a companiei. Rolul său este să asigure mentenanța sistemelor curente și să țină la curent staff-ul IT cu ultimele tool-uri și procese. Candidatul ideal este certificat în lucrul cu echipamente Cisco și este familiarizat cu soluții de cloud computing bazate pe Windows. Experiența în lucrul cu rețele enterprise este un plus.

Responsabilități standard: să lucreze îndeaproape cu managerii de departament pentru a determina nevoile viitoare ale rețelei și pentru a planifica modificările ce vor fi aduse rețelei, să dezvolte metode și instrumente ce vor fi utilizate la testarea și implementarea noului echipament LAN/WAN, să creeze proiecte prin care să aducă ficționalitățile cerute de companie sau prin care să rezolve problemele curente ale rețelei, să analizeze structura curentă a rețelei și să implementeze rapoarte periodice pentru echipa executivă care să includă soluții cu privire la eficientizarea rețelei.

Cerințe:

 • 2 ani experiență
 • De preferat, studii de licență sau master în domeniul IT & C
 • Capacitatea de a rezolva proiecte complexe fără asistență
 • Experiență dovedită în gestiunea unei rețele de dimensiuni mari și complexe
 • Abilități de rezolvare eficientă a problemelor
 1. Systems Engineer

Descrierea jobului: persoana din această poziție va implementa, menține și gestiona serviciile IT, incluzând rețeaua, securitatea, email-ul și disaster recovery. Aceștia se asigură că toate serviciile IT sunt menținute și actualizate corespunzător, incluzând anti-virus, backups, patching, etc. Aceștia asigură expertiza atât pentru partea hardware, cât și pentru cea software.

Responsabilități standard: instalarea rețelei și a componentelor hardware, configurare, mentenanță, upgrade, migrare de servere, upgrade, integrarea sistemelor, consolidarea serverelor, virtualizarea proiectelor. Va lucra cu cele mai noi tehnologii, va asigura leadershipul tehnic al companiei și va oferi suport pentru membrii juniori ai echipei în rezolvarea problemelor clienților. Va oferi suport la achiziția și instalarea setupului pentru servere, stații de lucru, echipamente de rețea și software.

Cerințe:

 • Certificări: MCSE. Vor fi un plus: CCNA, CCNA, MCITP
 • 3-5 ani experiență pe o poziție de Network Administrator, Network Engineer sau Systems Egineer
 • O cunoaștere foarte bună a sistemelor Cisco și Microsoft, serverelor, switchurilor, routerelor, hub-urilor, firewall-urilor, LAN, WAN, TCP/IP, DNS, DHCP
 • Să instaleze și să configureze infrastructura calculatoarelor și de rețea
 • Să efectueze o analiză a rețelei, serverelor, stațiilor de lucru și sistemelor asociate
 • Să monitorizeze performanța sistemului și să efectueze activități de performanță
 • Să gestioneze conturile utilizatorilor, email-ului, permisiunile, anti-virusul, anti-spamul
 1. Cybersecurity Analyst

Descrierea jobului: persoana aceasta se va ocupa să înțeleagă care sunt amenințările de natură cibernetică cu care se confruntă rețeaua.

Responsabilități standard: suport zilnic în detecția amenințărilor de securitate cibernetică, dezvoltarea și menținerea procedurilor de funcționare standard, identificarea și îmbunătățirea proceselor acolo unde automatizarea poate îmbunătăți eficiența, colaborarea cu echipele care se ocupă de securitatea informației pentru a înțelege amenințările specifice business-ului, asigurarea suportului în dezvoltarea strategiei de funcționare & securitate cibernetică.

Cerințe:

 • 2 ani + experiență ca analist în cadrul unui Security Operations Center
 • De preferat cel puțin 2 ani de experiență în analiza amenințărilor de natură cibernetică, identificarea și shareing-ul IOC-urilor și TTP-urilor
 • De preferat cel puțin 2 ani de experiență în utilizarea framework-ului MITRE ATT&CK, Diamond Model sau Cyber Kill Chain
 • Cel puțin una din următoarele certificări: CCNA Cybersecurity, CEH; GCIA; GCIH; GISP, Security+, AWS Cloud Partitioner, AWS Solutions Architect
 • Studii în domenii precum: Cybersecurity, Intelligence, Computer Science, Information Systems sau Engineering
 • 2 ani + experiență în cloud (AWS, Google, Azure)
 • 2 ani + experiență în comunicarea în scris și verbal, sub presiune, 24/7
 • 2 ani + experiență cu Python, PowerShell sau tehnologii similare.
 1. Associate Sales Specialist

Descrierea jobului: persoana din această poziție va avea un rol crucial în facilitarea succesului echipelor de vânzări care se ocupă de comercializarea produselor și soluțiilor IT ale companiei. Va fi persoana care va cunoaște cel mai bine produsele și serviciile Cisco.

Responsabilități standard: să vândă soluțiile Cisco, să cunoască portofoliul Cisco Collaboration: Cisco Unified Communications Manager, Telepresence, WebEx Teams, Jabber, etc, să cunoască produsele Cisco, să poată prezenta tehnologiile Cisco către persoanele cu putere de decizie în termeni non-tehnici, să fie inovator.

Cerințe:

 • Să finalizeze cu succes cursul Cisco “Selling Business Outcomes”
 • Certificarea CCNA sau experiență comparabilă
 1. Associate Account Manager

Descrierea jobului: pe lângă interacțiunea tradițională cu viitorii, actualii sau posibilii clienți, această persoană va trebui să dezvolte relații cu producătorii, distribuitorii și partenerii companiei, dar și să găsească oportunități noi pentru parteneriate.

Responsabilități standard: să lucreze cu departamentul de marketing pentru a găsi noi clienți ce întâmpină probleme ce pot fi rezolvate doar prin soluțiile Cisco, să utilizeze procesul de vânzare pentru a asculta nevoile clienților și pentru a alinia soluțiile pe probleme concrete ale businessului, să poată pune accent pe valoarea produselor și serviciilor Cisco, să lucreze în parteneriat cu echipa de vânzări pentru a dezvolta soluții relevante pentru clienți.

Cerințe:

 • Cunoașterea produselor companiei, dorința de a învăța modul în care se vând soluțiile
 • Abilități de ascultare, de a obține noi oportunități și de a încheia negocieri
 • Abilitatea de a învăța și explica produsele și serviciile
 • 1-2 ani de experiență în vânzări, de preferat pe piața IT, cu accent pe performață în numere
 1. Applications Engineer

Descrierea jobului: Această persoană va construi și va dezvolta software, conform nevoilor clienților sau business-urilor, va testa soluții de software, va îmbunătăți arhitectura software pentru îmbunătățirea performanței.

Responsabilități standard: proiectarea soluțiilor software pentru aplicațiile clientului pentru sisteme care controlează echipamente și rețele, background puternic în programare și limbaje de programare, aptitudini de comunicare și abilitatea de înțelegere a nevoilor clienților și traducerea acestora în design-ul software-ului, gândire conceptuală pentru a asigura funcționarea aplicațiilor, abilități interpersonale și de supervizare pentru a se asigura că membrii echipei înțeleg cerințele și le pot livra într-o manieră eficientă, abilități de rezolvare a problemelor și gândire strategică pentru a dezvolta soluții și funcționalități noi de îmbunătățire.

Autentifică-te aici pentru a folosi Talent Bridge Matching Engine. Toți angajatorii care utilizează acest instrument apreciază cursanții din programul Cisco Networking Academy.

Pro Tip: include Cisco Networking Academy în CV-ul tău, dar și pe profilul tău de LinkedIn, la secțiunea Education.

 

  Sponsori și parteneri