fbpx

Cursurile TELECOM ACADEMY

Principiile de învățare ale adulților

Într-o lume în care informația abundă pe foarte multe canale de comunicare, cea mai mare provocare este să alegi surse de încredere și, mai ales, să rămâi concentrat pe obiectivul tău. 

Atunci când vine vorba despre învățare, vei putea recunoaște faptul că, pe măsură ce vei îți vei contura drumul profesional, și nevoile tale se vor schimba. 

Încă din anii ‘70, au fost evidențiate câteva nevoi specifice de învățare ale adulților (adoptate de către faimosul educator american – Malcolm Knowles, în Teory of Andragogy), spre deosebire de cele ale elevilor. Mai exact, procesul de învățare al adulților este orientat către nevoi specifice precum:

  1. Nevoia de a ști DE CE este important să înveți ceva și cum te va ajuta. Aplicabilitatea în lumea reală a ceea ce vei învăța te poate face să fii mult mai interesat de a învăța ceva nou.
  2. Nevoia de a-ți construi propria experiență profesională – experiențele anterioare de viață îți vor aduce un avantaj suplimentar în procesul de învățare. Cunoștințele acumulate dar și propriile greșeli de până acum te vor ajuta să înțelegi mai bine noțiunile teoretice de la curs. 
  3. Nevoia de a te simți responsabil pentru propriul proces de învățare –  ceea ce înseamnă că vei fi autodidact și mai independent în procesul de învățare. Astfel, vei fi direct interesat, mai disciplinat și te vei implica de bunăvoie în finalizarea sarcinilor primite.
  4. Nevoia ca noțiunile învățate să poată fi aplicabile cât mai repede – relevanța a ceea ce înveți este unul dintre motivele care te va ajuta să nu pierzi din vedere obiectivul principal.
  5. Nevoia ca învățarea să fie concentrată pe soluții – vei dori ca ceea ce înveți să se aplice în contextele de lucru în care te vei afla și să îți răspundă la întrebări.
  6. Nevoia ca motivația să vină din interior – motivația de a te angaja într-un proces de învățare complex va veni din surse interne (spre deosebire de motivația cursanților mai tineri ce pot fi încurajați din exterior, de către părinti/profesori, să studieze un domeniu nou).

Cursurile de la Telecom Academy

Ținând cont de aceste principii de învățare, noi, la Telecom Academy, am creat mai multe tipuri de cursuri și programe adaptate nevoilor tuturor cursanților noștri. Ele sunt dezvoltate de la zero, împreună cu profesioniști în domeniu, consultanți în carieră, ținând cont de cele mai noi cerințe de pe piața muncii de IT. 

Astfel că, în continuare, vei putea alege varianta de curs care să ți se potrivească:

1. Cursurile Online Self-Study – sunt cursuri dezvoltate pentru a putea fi urmate în regim individual, fără instructor și în ritmul propriu. Acestea sunt realizate de creatori de conținut – profesioniști în domeniu, ghidându-se după metodele de studiu specifice învățării adulților. Cursurile cuprind materiale diverse precum videoclipuri explicative (practice), materiale scrise, materiale interactive (precum quiz-uri, examene parțiale), materiale suplimentare și examene finale teoretice și practice.  Prețurile variază între 50 de lei și 450 lei, iar dimensiunea materialelor video poate fi de la 2 ore la 6-7 ore de studiu.

Depunem eforturi ca toate cursurile noastre să se ridice la înălțimea așteptărilor tale și să putem oferi materiale de studiu calitative și actualizate!

2. Cursurile cu predare fizică – acestea sunt cursurile facilitate de un trainer iar timp de 10-11 sedințe vei putea învăța într-un ritm susținut și ghidat, alături de colegii de clasă. Te așteptăm oricând să vii la centrul nostru de training unde vei găsi săli complet echipate pentru a învăța rețelistică sau pentru a lucra cu serverele.

3. Cursurile cu predare online (prin platforma Cisco-WebEx) – Predarea online vine și ea cu avantaje diferite, fiind posibil să participi de acasă dar și să primești înregistrarea de la curs ca să nu pierzi nicio ședință! 

La toate cursurile cu predare (atât cu prezență fizică sau online), vei beneficia de prezența unui instructor care să-ți răspundă la întrebări iar prețurile pot varia de la 400 la 750 de lei, în funcție de nivelul de studiu și durata cursului.

4. Următoarea categorie de cursuri pe care am dezvoltat-o de-a lungul anilor sunt programele Career-Path – cursurile care te pregătesc în aproximativ 15 săptămâni și te așază pe traiectoria jobului pe care ți-l dorești. Poți alege dintre learning-path-urile de Network Engineer, Back-End Developer, Python Software Developer și, în curând, de Java Software Developer și Front-End Developer

Vei avea constant sprijin și suport din partea unui Mentor Tehnic, vei avea șansa să te pregătești și susții interviuri de probă, totul fiind gândit deja pentru tine pentru a-ți pune în practică pasiunea în IT. Prețurile pentru Career Path-uri variază între 999 Euro și 1675 Euro.

5. Programul nostru de mentorat ”30-Weeks-For-IT” este șansa ideală de a investi în cariera ta! Mentoratul este modul prin care vei ajunge într-un timp mai scurt și cu șanse de reușită mult mai mari decât dacă înveți singur. Stabilirea unor obiective realiste și urmărirea lor îndeaproape este cheia succesului! Timp de 70 de ore vei avea mereu alături instructori, mentori tehnici și mentori în carieră.

Punem preț pe calitate și nu pe cantitate iar prețul pentru a beneficia de pregătire 1 la 1 este de 3800 Euro.

Așadar, ai observat deja că la Telecom Academy, avem categorii de cursuri adaptate tuturor nevoilor cursanților noștri. Vei vedea ca nu facem rabat în nicio situație de la calitate: cursurile mai ieftine prezintă un grad de suport mai mic din partea unui instructor, însă, pe măsură ce un program de studiu oferă mai multe ore de mentorat și implicarea din partea ta este mai mare. Vino alături de noi și oferă-ne încrederea ta! Nu te vom dezamăgi!

Vino să înveți la Telecom Academy! Ai de ales dintre multe variante de studiu. Nu mai amâna și deschide ușa către o carieră de succes în IT!

 

! Pentru cursurile cu predare, urmărește în secțiunea ORAR sesiunile noastre de înscrieri! Ele au loc de trei ori pe an. Grăbește-te, locurile în clase sunt limitate !

Și nu uita că, înainte de a achiziționa orice curs, poți viziona varianta DEMO a acestuia pe platforma noastră de e-learning cursuri.telacad.ro.

Mult succes!

    Sponsori și parteneri