fbpx

Curs Golang (Go) Programming – Advanced

Cursul Golang (Go) Programming Advanced prezintă aspecte teoretice și practice legate de concepte avansate ale acestui limbaj. Acesta reprezintă un suport spre dezvoltarea abilităților care definesc un programator în Go. 

Self Study

Golang (Go) Programming – Advanced [12 luni]

Abonament anual
16 RON/lună Total azi: 192 RON
Tarif pers. fizică
Self Study

321 Go! Lifetime Access +

Acces la toate cursurile actuale și viitoare
3210 RON
Tarif pers. fizică
Nivel

Advanced

Studiu individual

4-6 ore/săptămână

Suport de curs
Nr. capitole

9

Materiale video

Nr. ore video

5 h

Limba materialului scris/video

Română

Metode de evaluare
 • Examene de capitol
 • Examen final
Diplomă

Diplomă de promovare

Curs Demo
Înscrie-te! alege opțiune

Despre curs

Despre ce este cursul Golang Advanced?

Golang (Advanced) este un limbaj de programare de tipul “open source” dezvoltat de Google. Prima lansare stabilă pe piață a fost realizată în anul 2011. Ce înseamnă “open source”? Așa cum am menționat anterior, limbajul a fost ideea celor de la Google. Plecând de la versiunea propusă de aceștia, orice utilizator poate contribui la dezvoltarea limbajului prin implementarea unor noi propuneri, prin fixarea unor probleme sau prin contribuirea la aspecte legate de performanță. Așadar, acest limbaj de programare se dezvoltă în fiecare zi, având în spate o comunitate destul de bogată de utilizatori. Pentru cei care doresc aprofundarea informațiilor despre sursele Go, codul se regăsește pe GitHub: https://github.com/golang/go.

De ce Golang Advanced?

La mai bine de un deceniu de la prima versiunea stabilă, Golang continuă să câștige teren în fiecare zi, în rândul limbajelor de programare. Astfel, de la versiune la versiune, Golang se dezvoltă în încercarea de a deveni un pion tot mai important in industria programelor de dezvoltare software. Pe măsură ce avansăm in interacțiunea cu acest limbaj, se pot identifica o serie de caracteristici definitorii pentru Golang. Așadar, identificăm abilitatea de a profita de arhitecturi de procesare multi-core și de memorie eficientă prin suportul pentru accesul concurențial ușor de înțeles. În ceea ce privește instrumentarea Go, aceasta este considerată una dintre cele mai importante caracteristici pentru acest ecosistem. Golang se regăsește printre limbajele de programare care oferă un suport bine pus la punct pentru manipularea fișierelor. Pachetul “io/ioutil” oferă funcții simple pentru a face față fișierelor, fără a fi nevoie ca utilizatorii să își facă griji în legătură cu implementarea internă. Majoritatea limbajelor de programare oferă suport pentru testarea unitară. Acesta este și cazul Golang care oferă un mediu foarte prietenos de testare prin pachetul testing împreună cu anumite caracteristici complexe. 

În concluzie, acestea sunt doar câteva particularități importante pentru Golang, pe care le scoate în evidență acest curs. 

Cui se adresează cursul?

Cursul Golang Advanced este o continuare pentru noțiunile fundamentale prezentate în cursul Golang Fundamentals. Cursul își propune prezentarea conceptelor avansate care definesc caracteristici importante pentru acest limbaj. Printre acestea se numără: programarea orientate obiect, programarea concurentă, structuri de date complexe etc. Considerăm că acest curs este un nivel în plus pentru cei care își doresc dezvoltarea unor sisteme informatice complexe folosind Golang. Cursul prezintă aspecte teoretice și practice legate de concepte avansate ale acestui limbaj. Reprezintă un suport spre dezvoltarea abilităților care definesc un programator în Go.

Modalități de desfășurare a cursului

Cursul se desfășoară în varianta Online (studiu individual) având materiale video.

Acest curs este integral dezvoltat de către Telecom Academy. Ne bazăm pe experiența cursurilor deja dezvoltate de noi în ultimii 10 ani. Tutorialele video te vor însoți la fiecare pas pentru a parcurge curricula în propriul ritm, din confortul casei tale. Vei putea accesa cursul de oriunde și oricând vei avea nevoie.

De asemenea, nu uita să instalezi aplicația de mobil Telecom Academy din Magazin Play (pentru Android) și accesează cursurile tale direct de pe telefon!

Contul de cursant

Ce înseamnă asta?

Dacă ești cursant nou, după procesarea plății, vei primi pe e-mail o solicitare de activare a contului tău și un e-mail de informare că ai fost înscris/înrolat în clasă. Contul tău va fi pe cursuri.telacad.ro, pe care îl vei accesa cu adresa de e-mail și parola setate în formularul de înscriere.

Dacă ești deja cursantul nostru, după procesarea plații, vei primi confirmarea înscrierii/înrolării în clasa dorită și îți vei accesa contul cu e-mail-ul și parola deja existente.

Ce găsești aici?

 • Materialele scrise și video
 • Regulile de Promovare
 • Examenele de capitol pe care le vei susține online
 • Examen final pe care îl vei susține online 
 • Catalogul cu note
 • Diploma Telecom Academy

 

Examene și evaluări – Criterii de promovare

Există două tipuri de examene: examenele de capitol și examenul final.

Pentru a fi promovat, cursantul trebuie să obțină un punctaj de minimum 70% atât la toate examenele de capitol, dar și la examenul final.

Odată înscris în clasă, cursantul va putea accesa materialele de curs și își va putea susține toate examenele.

 

Ce vei învăța

 

 • Să răspunzi la întrebarea: “Este Golang un limbaj de programare orientat pe obiecte?”
 • Vei înțelege suportul pentru programarea concurentă pe care il oferă Golang. Discutăm despre goroutine și canale și observăm interacțiunea dintre aceste concepte
 • Vom face trecerea de la structuri de date de bază la structuri de date complexe, cum ar fi: coada, stiva, lista înlănțuită, set
 • Suportul de fișiere în Golang este foarte important. Înțelegem cum funcționează sistemul de fișiere în Golang și care sunt pachetele care ne vor ajuta în interacțiunea cu acestea.
 • Testarea unitară este un alt concept important în dezvoltarea software. Golang ajută utilizatorii spre o testare unitară destul de intuitivă prin diferite pachete. Aceste pachete reprezintă un alt subiect pe care îl vom aborda.
 • Integrarea cu o bază de date NoSQL, dezvoltarea unui REST API și implementarea unor modele de proiectare sunt, de asemenea, aspect interesante propuse de acest curs. 

 

 

Certificări

La terminarea cursului Golang (Go) Advanced, cursantul primește diploma eliberată de către Telecom Academy care atestă faptul că acesta a absolvit cursul la Telecom Academy.

Programa

1.1 – Introducere

1.2 – Încapsularea

1.3 – Polimorfism

1.4 – Compoziție

2.1 – Introducere

2.2 – Procese și fire de execuție

2.3 – Goroutine

2.4 – Canale

3.1 – Introducere

3.2 – Coada

3.3 – Stiva

3.4 – Lista simplu înlănțuită

3.5 – Set

4.1 – Introducere

4.2 – Scrierea testelor

4.3 – Procentul de acoperire al codului

4.4 – Teste de referință (“Benchmark testing”)

4.5 – Concluzii

5.1 Introducere

5.2 Operații la nivel de fișiere

5.3 Fișiere de tip JSON

5.4 Fișiere de tip XML

5.4 Fișiere de tip XML

5.5 Concluzii

6.1 Elemente introductive

6.2 Ce este o bază de date NoSQL?

6.3 Cassandra

6.4 Gocql – Golang client pentru Cassandra

6.5 Concluzii

Exerciții propuse

7.1 Introducere

7.2. Categorii de design patterns

7.3. Singleton

7.4. Adapter

7.5. Observer

Exerciții de Capitol

8.1. HTTP Server în Golang

8.2. Gorilla Mux

8.3. REST API

Exerciții propuse

Examen Final

Sponsori și parteneri