fbpx

Poți deveni programator fără facultate! Ce cursuri trebuie să urmezi?

O preconcepție comună este faptul că pentru a deveni programator ai nevoie de o diplomă de licență în domeniu. Totuși, ce ai spune dacă ai putea ajunge un programator de succes chiar și fără facultate? Mulți dintre specialiștii din acest domeniu și-au început cariera doar cu o certificare online sau învățând singuri limbaje de programare comune precum Python sau JavaScript. 

Iată care sunt cursurile pe care ar trebui să le urmezi pentru a porni cu dreptul o carieră în IT:

 

1. Cursul Python Fundamentals 

Python este unul dintre cele mai populare limbaje de programare datorită flexibilității acestuia, fiind utilizat în diverse domenii. Aceste domenii încep de la automatizare sau dezvoltare web și ajung până la învățarea automată și știința datelor. Cursul Python Fundamentals acoperă subiecte importante precum învățarea și utilizarea documentației Python, utilizarea diferitelor module, folosirea diferitelor tipuri de date sau lucrul în context managerial. Python este considerat a fi un limbaj destul de ușor de învățat, fapt ce îl face ideal pentru începători. El se află, de asemenea, printre opțiunile de top ale celor care își doresc o carieră în domeniu, iar cursul poate fi făcut acum, chiar și online, în cadrul Telecom Academy

 

2. Cursul JavaScript Fundamentals 

JavaScript este unul dintre cele mai favorabile limbaje de programare, pe care din ce în ce mai mulți oameni doresc să îl învețe. Acesta are mai multe cadre utile precum Angular sau jQuery, care fac dezvoltarea web mult mai ușoară. Pe lângă web development, JavaScript este un limbaj folositor și în crearea aplicațiilor mobile.

Telacad oferă doritorilor șansa de a afla bazele JavaScript printr-un curs complex, care dezvoltă subiecte de interes, utile pentru o viitoare carieră în programare. În cadrul cursului JavaScript Fundamentals vei învață cum să creezi o pagină web, cum să faci un proiect web (front end), concepte de bază din JavaScript, CSS, HTML și nu numai. Deci, dacă te gândești la o carieră în programare, cursul de JavaScript al Telecom Academy este, cu siguranța, o alegere bună. 

 

3. Java 1 Associate

 

Java este un limbaj de programare care a dominat și încă domină domeniul de activitate datorită multiplelor oportunități pe care acesta le oferă. Dacă ești la început de drum, Java 1 Associate este cursul potrivit pentru tine! Acesta se adresează persoanelor care nu au mai avut contact cu programarea și te poate ajuta să asimilezi noțiunile teoretice de bază, dar și abilitățile practice necesare pentru un post de junior. În cadrul cursului Java 1 Associate vei avea ocazia să înveți lucruri precum folosirea structurilor de control și de date, tratarea excepțiilor, dezvoltarea aplicațiilor cu mai multe fire de execuție sau utilizarea expresiilor de lambda. Astfel, vei putea face un prim pas către cariera mult visată! 

 

4. Cursul C++ Fundamentals 

Un alt limbaj de programare puternic, dar și popular, orientat către obiecte este C++. Totuși, învățarea acestuia poate fi o provocare pentru începători. Partea bună este că provocările pot fi depășite mai ușor cu ajutorul instructorilor potriviți din cadrul Telecom Academy!

Cursul C++ Fundamentals te va ajuta să înveți cum să folosești structuri de date și de control, să tratezi excepții, să lucrezi cu fluxuri I/O, să definești și să supraîncarci operatori și multe alte asemenea. Nu există nicio îndoială că învățarea C++ îți va aduce multiple oportunități profesionale. Există o cerere uriașă de programatori care au cunoștințele acestui limbaj, mai ales în cadrul domeniilor în care fiecare secundă este importantă. 

cursuri-cariera-programator-training-telecom-academy

5. Cursul Kotlin Fundamentals 

Deși Kotlin nu este un limbaj de programare tocmai nou, acesta a devenit mult mai popular odată cu anul 2017, când a fost ales de către Google ca limbaj oficial pentru dezvoltarea aplicațiilor Android. Acesta este un limbaj de programare similar cu Java, însă mult mai simplificat. Practic, ce ai putea face în Java în 20 de linii, în Kotlin poți face doar utilizând 5 linii. Sună destul de bine, nu-i așa? Probleme de interes precum funcții, concepte de bază, concepte avansate de OOP sunt dezvoltate în cadrul cursului Kotlin Fundamentals. Acest limbaj de programare te poate ajuta să aplici cele mai bune practici, dar și să codezi într-un mod distractiv. 

 

Acestea sunt doar câteva dintre cursurile care te pot ajuta să devii programator, chiar și fără facultate! În plus, toate cursurile de programare menționate mai sus pot fi urmate atât cu prezență fizică, într-un centru de training, cât și online, dacă timpul nu îți permite să ajungi la clase. Indiferent de limbajul de programare pe care dorești să îl înveți, important este să găsești acei instructori profesioniști și dedicați, care să te îndrume corespunzător. Python, JavaScript, C++ sau Kotlin – toate pot fi învățate în cadrul unei școli IT de încredere. E momentul să faci primul pas spre cariera de programator! 

 

 

    Sponsori și parteneri