fbpx

Ce calități sunt căutate de angajatorii din IT? 

Odată cu avansarea tehnologiei, domeniul IT a devenit unul foarte căutat datorită necesității, dar și flexibilității acestuia. Fie că ai nevoie de un website, de o aplicație, de proiectarea unei rețele și nu numai, mereu vei apela la un om de IT. Desigur, este important ca persoana în cauza să aibă un grad de pregătire adecvat. Astfel că, într-un mediu în care există mai multe locuri de muncă decât candidați potriviți, oportunitățile de carieră vor fi mai abundente pentru cei cu adevărat pregătiți. Însă pentru a te putea pregăti corespunzător, va fi folositor să știi ce calități caută angajatorii – citește în continuare și descoperă care sunt acestea! 

 

  • Capacitatea de rezolvare a problemelor

Orice angajator își dorește o persoană adaptabilă, care să poată gestiona eficient problemele apărute pe parcurs. În acest sens, este important să te gândești în avans la eventualele probleme pe care le-ai putea întâmpina în cadrul procesului, iar mai apoi, să găsești soluții pentru acestea. Dacă totuși apare ceva neprevăzut, important este să rămâi calm și să te folosești de cunoștințele acumulate până acum. Încă nu te simți sigur? În cadrul cursurilor oferite de Telecom Academy, vei putea dobândi pregătirea necesară pentru a face față acestor situații limită. Nu uita că atunci când ești pregătit corespunzător lucrurile devin mult mai ușoare! 

 

  • Cunoașterea diverselor limbaje de programare 

Un alt lucru important pentru angajatori ține de cunoașterea limbajelor de programare. Pentru obținerea unui loc de muncă în domeniul IT sunt necesare cunoștințele de bază ale diferitelor limbaje de programare precum JavaScript sau Python. Desigur, în funcție de specificul locului de muncă, nivelul necesar de cunoștințe poate avansa sau pot fi cerute și alte limbaje, precum cele orientate către obiect (C++, Java). Acestea din urma, dar și înțelegerea anumitor tehnologii de baze de date, sunt extrem de căutate. Ele pot fi învățate în cadrul Telecom Academy, prin intermediul unor cursuri care îți pot oferi pregătirea necesară, atât la nivel teoretic, cât și practic. 

 

  • Gândire critică

Gândirea critică face parte din acele calități esențiale în oricare profesie, în care scopul este de a deduce informațiile în mod obiectiv, de a analiza contextul, de a rezolva probleme și de a veni cu soluții realiste. Fiecare angajator se află în căutarea unei  persoane care să poată pune lucrurile în balanță, să le poată analiza corespunzător, pentru a ajunge la un răspuns sau la o soluție. Pentru a putea face acest lucru trebuie să deții un grad destul de mare de gândire critică, care te va ajuta să rezolvi probleme și să construiești strategii folositoare la locul de muncă. Pe lângă punerea bazei teoretice și practice, în cadrul Telacad, îți vei putea dezvolta și gândirea critică. Oamenii dedicați de la Telecom Academy te vor încuraja întotdeauna să înveți conștient, dar și să pui lucrurile în balanță, printr-o serie de practici precum discuții libere sau laboratoare practice. Astfel, te vei putea dezvolta în concordanță cu cerințele actuale din domeniu. 

 

calitati-programator-domeniu-it-angajator-telecom-academy-1

 

  • Lucrul în echipă

Nu există foarte multe operațiuni care pot fi executate de o singură persoană în domeniul IT, deci lucrul în echipă devine un element important. Acesta poate aduce o multitudine de beneficii precum sporirea eficienței, conferirea unei mai bune calități, posibilitatea de inovare mai rapidă, dar și întărirea relațiilor dintre coechipieri sau creșterea coeziunii grupului. Toate acestea pot duce la un rezultat final cu mult peste așteptări, care va fi de ajutor atât pentru afacere, cât și pentru angajați. Așadar, dacă încă nu te simți confortabil cu lucrul în echipă, este timpul să te familiarizezi cu acesta.

 

Pentru a putea profesa în domeniul IT ai nevoie de cunoștințe și competențe minime, de bază, însă pentru a avea succes, calități cheie precum capacitatea de rezolvarea a problemelor, gândirea critică sau lucrul în echipă devin absolut necesare. Angajatorii caută acele persoane care să poată menține continuitatea lucrării până în momentul finalizării acesteia. Dacă vrei să te aliniezi la cerințele acestora poți să apelezi întotdeauna la o academie de încredere, care să vină în ajutorul tău.   

    Sponsori și parteneri