fbpx

De ce trebuie să fii Agile?

De ce trebuie să fii Agile?

În toate conversațiile sau ședințele de consiliere pe care le avem cu cursanții Telecom Academy, atunci când ne concentrăm pe obținerea unui job de Software Developer, indiferent de limbajul de programare ales, explicăm cursanților necesitatea unui plan de studiu.

Studiu de caz

Avem un cursant care dorește să devină Java Software Developer. Nu contează vârsta, nu contează background-ul tehnic. Obiectivul lui este să învețe tot ce este necesare pentru a fi Java Software Developer și de a obține o poziție entry-level.

90% din cursanți consideră că trebuie să învețe Java și atât. Se concentrează foarte mult, într-un mod greșit, pe idei precum:

  1. Câte cursuri de Java trebuie să fac?
  2. În cât timp trebuie să fac cele 5 cursuri de Java?
  3. După ce le promovez, mă pot angaja pe Java?

Ca să înțelegi exact ce skill-uri trebuie să ai pentru a deveni Java Software Developer, verifică printr-un search simplu 2-3 descrieri ale unui astfel de job.

Bineînțeles, noi am făcut asta deja pentru tine, însă obișnuiește-te să verifici informațiile pe care le primești cu mai multe surse.

Pe lângă skill-urile de Java ce ți se pot părea evidente, află că, în calitate de Software Developer, vei avea nevoie în mod obligatoriu de noțiuni de SQL, Git, poate chiar Linux și Agile. Trebuie să stăpânești noțiunile Agile pentru a putea lucra în această manieră – cel mai probabil, compania în care vei lucra va fi Agile sau are procese specifice acestei metodologii.

În cazul în care ești în punctul în care faci o reconversie în carieră, scopul tău este să impresionezi recrutorul și angajatorul. Faci asta prin a stăpâni noțiuni ce sunt mai mult decât obligatorii, depășind bariera, fiind cu un pas înainte.

De ce doresc companiile să adopte metodologia Agile?

  1. Apariția rapidă a eșecului

Cu metodologia Agile, nu este necesar să aștepti timpi îndelungați și să pierzi sume fabuloase de bani pentru a lansa o aplicație ce necesită schimbări majore. Agile înseamnă să produci într-o manieră secvențială și să recuperezi costuri aproape imediat.

 

  1. Lansare rapidă pe piață

Se lucrează în iterații scurte de 1-4 săptămâni, fiecare iterație reprezentând un produs ce poate fi lansat.

 

  1. Creșterea satisfacției clienților

Clienții sunt foarte angrenați în procesul de creare a produsului și feedback-ul lor este solicitat în mod constant, la fiecare iterație. Astfel, se consolidează ideea conform căreia compania lucrează pentru ei și se focusează pe nevoile lor.

 

  1. Creșterea satisfacției angajaților

Acest lucru se înâmplă datorită gradului ridicat de implicare al angajaților în procesul de luare a deciziilor. Aceștia lucrează în mod direct cu clineții care răspund rapid la întrebări vitale, fără ca ei să piardă timp pentru documentări extra.

Agile este un mind-set și o atmosferă ce poate să influențeze pozitiv echipele, datorită modului direct și unit în care aceștia lucrează. Succesul sau eșecul se alocă la nivel de echipă, nu de individ.

 

  1. Reducerea costurilor

Prin reducerea riscurilor, lansarea rapidă pe piață, realizarea rapidă a schimbărilor și implicarea clienților, companiile salvează bani. Echipa devine mai productivă și este mai angrenată în proces.

 

În momentul în care tu, ca și candidat pentru o poziție din zona de Software Development deții aceste noțiuni, înțelegi cum funcționează acest concept, care este rolul lui și cum ajută compania, devii un asset pentru viitoare echipă în care ar trebui să fii integrat. Validezi astfel că înțelegi nevoile de business ale angajatorului tău și că ești concentrat pe livrarea de rezultate.

Învață să fii curios, să înțelegi foarte bine procesul de dezvoltare a unei aplicații și să nu te concentrezi doar pe aspectele tehnice.

Dacă dorești o carieră în Software Development, cursul nostru Agile Fundamentals abia așteaptă să facă parte din lista de skill-uri a profilului tău de LinkedIn.

 

 

 

    Sponsori și parteneri